Μανιώδης συλλέκτης δίσκων και CD ο Έλτον Τζον – Εντυπωσιάζει η συλλογή του

06:35 2/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής του Έλτον Τζον και η συλλογή δίσκων που διαθέτει είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Goldmine, ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός αποκάλυψε τον τεράστιο αριθμό άλμπουμ που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

«Έχω πάνω από 120.000 CD και 15.000 δίσκους βινυλίου» είπε. «Είναι αποθηκευμένοι στα ράφια του σπιτιού μου, ώστε να έχω πρόσβαση σε ό,τι θέλω, όποτε το θέλω» εξήγησε.

Όσον αφορά τη μορφή που προτιμά, όταν ακούει μουσική o Σερ Έλτον Τζον τόνισε: «Προτιμώ σίγουρα τα LP».

Στη συνέντευξη

ο Έλτον Τζον θυμήθηκε το πρώτο άλμπουμ που απέκτησε – ένα δίσκο της Ντόρις Ντέι που η μητέρα του τον αγόρασε ως ανταμοιβή μετά την επίσκεψή του σε οδοντίατρο για εξαγωγή δοντιού. Ωστόσο, είναι ένας δίσκος που δεν έχει πλέον.

«Πούλησα όλη την πρώτη μου συλλογή βινυλίου το 1989/90 για να συγκεντρώσω χρήματα, ώστε να μπορέσω να ιδρύσω το Ίδρυμα Elton John AIDS» διευκρίνισε.

Αποκάλυψε επίσης ποιος από τους πολλούς δίσκους βινυλίου είναι ο πιο πολύτιμος: «Ένα πρωτότυπο αντίτυπο του πρώτου άλμπουμ των Beatles (Please Please Me) με τη μαύρη και χρυσή ετικέτα της Parlophone».

To άρθρο Μανιώδης συλλέκτης δίσκων και CD ο Έλτον Τζον – Εντυπωσιάζει η συλλογή του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα