«Μαμά είμαι ζωντανός» - Το δραματικό τηλεφώνημα του φοιτητή που έγινε σωτήρας για μάνα και βρέφος

10:55 6/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο φοιτητής επέζησε από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη και παρέμεινε για βοήθεια. Οι περιγραφές του, για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν κόβουν την ανάσα…

Ο γιος της κυρίας Άννας Μακρή βρισκόταν στο Intercity 62 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και βίωσε τραγικές στιγμές την ώρα στης σύγκρουσης. «Ήταν τραγικές οι ώρες αυτές. Με πήρε από τηλέφωνο που βρήκε. Μόλις είχα μπει στο σπίτι και μου λέει «μαμά, το τρένο έφυγε από τις ράγες. Είμαι

ζωντανός, είμαι καλά». Μου είπε ότι πονούσαν τα πλευρά του. Ήταν τραγικές στιγμές, δεν θυμάμαι πολλά», είπε στο Mega.

Ο 20χρονου Μιχάλης Κλαψής ήταν ένας από τους ήρωες εκείνης της νύχτας, καθώς βοήθησε άλλους επιβάτες να σωθούν, καθώς και έσωσε ένα βρέφος, το οποίο βρέθηκε κάτω από το κάθισμά του.

Ο 20χρονος, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά από τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη. «Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάϊζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει. Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών και οι επιβάτες σε κατάσταση σοκ.

Ο Μιχάλης Κλάψης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.

To άρθρο «Μαμά είμαι ζωντανός» - Το δραματικό τηλεφώνημα του φοιτητή που έγινε σωτήρας για μάνα και βρέφος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαμά,mama