Μακελειό στη Σομαλία: Δεκάδες νεκροί σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας – Σκοτώθηκε και μία πολιτικός

18:34 24/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Στο αίμα γι’ άλλη μια φορά βάφτηκε η Σομαλία. Σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία πολιτικός.

Σύμφωνα με τον νεότερο τραγικό απολογισμό των αρχών στη Σομαλία, τουλάχιστον 48 πολίτες σκοτώθηκαν από δύο βομβιστικές επιθέσεις, στις οποίες έχασε τη ζωή της και μία υποψήφια των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ένας περιφερειακός ηγέτης, την Πέμπτη (24.03.2022).

Η Αμίνα Μοχάμεντ, έντονη επικριτής της κυβέρνησης, σκοτώθηκε την Τετάρτη (23.03.2022) από έναν βομβιστή αυτοκτονίας στην πόλη Μπελεντουέινε,

περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, την παραμονή της αναμενόμενης επανεκλογής της, είπαν μάρτυρες και συγγενείς.

«Οι δύο εκρήξεις σκότωσαν 48 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εμπόρων, κληρικών, αξιωματούχων και πολιτών και τραυμάτισαν άλλους 108», δήλωσε ο Αλί Γκουντλάουε Χουσεΐν, πρόεδρος της πολιτείας Χιρσάμπελ, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε στο Facebook.

Halane, the heavily fortified green zone in #Mogadishu, is under attack by Al Shabaab.

The area houses the UN, EU, diplomats and the embassies of the U.S. and U.K. #Somalia pic.twitter.com/0IStX45qZM

— Nabad iyo Caano (@VancitySam) March 23, 2022

 

«Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο τη βουλευτή Αμίνα και όσους ήταν μαζί της. Και όταν τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας οδηγός έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα του έπεσε πάνω τους».

Η οργάνωση των ανταρτών αλ Σεμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η Σομαλία διεξάγει κοινοβουλευτικές εκλογές σε μια έμμεση διαδικασία που περιλαμβάνει προεστούς φυλών που επιλέγουν τα 275 μέλη της κάτω Βουλής, τα οποία στη συνέχεια επιλέγουν νέο πρόεδρο σε μια ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Σε ανακοίνωσή του αργά χθες Τετάρτη (23.03.2022), ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Χουσεΐν Ρόμπλε είπε ότι οι δολοφονίες είχαν στόχο να διαταράξουν τις εκλογές.

Τα στοιχεία της εκλογικής επιτροπής δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εκλογή 246 βουλευτών, ενόψει της προθεσμίας της 15ης Απριλίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μακελειό στη Σομαλία: Δεκάδες νεκροί σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας – Σκοτώθηκε και μία πολιτικός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακελειό, Σομαλία, Δεκάδες, – Σκοτώθηκε,makeleio, somalia, dekades, – skotothike