Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79: Η άμυνα του έφερε το «διπλό» στη Euroleague

23:12 14/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15 πόντους στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη πέτυχε μόλις 28π. κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έτσι έκανε τη… ζωή του δύσκολη. Η άμυνα όμως ήταν το “όπλο” της ομάδας του Μπαρτζώκα που της έφερε τη νίκη (79-74) μέσα στην «Aleksandar Nikolic Hall», σε ματς για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Αυτή τη φορά δεν την… πάτησε, όμως έγινε την προηγούμενη αγωνιστική

στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 79-74 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ανεβάζοντας το ρεκόρ του στη Euroleague στο 4-4, στο ξεκίνημα της νέας “διαβολοβδομάδας” στη διοργάνωση, πριν υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε συγκεντρωμένος, με έλεγχο του ρυθμού και καλές επιθετικές επιλογές στο ξεκίνημα του αγώνα, δημιουργώντας μια διαφορά (7-1) με τα καλάθια των Παπανικολάου και Φαλ. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ όμως ανέβασε την απόδοσή της, βελτιώθηκε σε άμυνα και ριμπάουντ και μείωσε τη διαφορά (9-7).

Josh Nebo is playing volleyball@MaccabiTLVBC #MagicMoment pic.twitter.com/EYwJddFzGz

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 14, 2023

Ο Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Παπανικολάου να φτάνει τα δυο φάουλ και να κάνει εύκολα λάθη, και την ομάδα του Κάτας να ισοφαρίζει (9-9 και 11-11). Ένα ερυθρόλευκο… ξέσπασμα, όμως, με σερί 11 πόντων άνπιξε την “ψαλίδα”. Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει με τους πόντους των Κλίβελαντ και Μπλατ, αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο έχοντας φτιάξει μια καλή διαφορά (27-19).

Ο Σίκμα συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο την καλή του εικόνα στην επίθεση, με τους Μπλατ και Κόεν να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά. Οι παίκτες του Μπάρτζώκα πίεσαν τους χειριστές της Μακάμπι Τελ Αβίβ (βοήθησε η είσοδος του Λούντζη στο ματς) και ένα νέο “ξέσπασμα” των Πειραιωτών, με σερί πόντους από τον Πίτερς, ανέβασε τη διαφορά στο +11 για τους φιλοξενούμενους (30-41). Στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Ολυμπιακός έδειξε να χάνει ρυθμό, αλλά με τον Λορέντζο Μπράουν να είναι… εκτός αγώνα, η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να μην απειληθεί και να φτάσει στο +15 (51-36).

Οι Ισραηλινοί μπήκαν “δυνατά” στο τρίτο δεκάλεπτο, θέλοντας να… γυρίσουν το ματς. Ο Ολυμπιακός όμως δεν το επέτρεψε, βρίσκοντας πόντους από Παπανικολάου και Φαλ και πηγαίνοντας πολύ καλά και στις δυο ρακέτες. Η έξοδος του Πίτερς με πέντε φάουλ ήταν ένα κρίσιμο σημείο για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νέα αντεπίθεση και παράλληλα άφησαν την ομάδα του Μπαρτζώκα χωρίς πόντο για περίπου ένα δίλεπτο, μειώνοντας σε 60-53. Οι βολές του Κάαναν στο φινάλε της περιόδου διαμόρφωσαν το 64-55 υπέρ της ομάδας του.

 

 

 

To άρθρο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79: Η άμυνα του έφερε το «διπλό» στη Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79, Euroleague,makabi tel aviv – olybiakos 74-79, Euroleague