Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία με κορυφαίο τον Μπρινιόλι και πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League

00:04 6/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός “άντεξε” στην “πίεση” της Μακάμπι Χάιφα στη δεύτερη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League και πήρε την ισοπαλία με 0-0 στο Ισραήλ.

Μετά από ένα “ανοιχτό” πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχε και δοκάρι με τον Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μία σειρά από

μεγάλες επεμβάσεις των Μπρινιόλι και Σένκεφελντ για να φύγει με το βαθμό από την έδρα της Μακάμπι Χάιφα.

Σε συνδυασμό όμως και με τη νίκη της Βιγιαρεάλ κόντρα στη Ρεν στο άλλο παιχνίδι, βρέθηκε μόνος πρώτος στη βαθμολογία του 6ου ομίλου του Europa League.

Το παινχίδι

Παναθηναϊκός και Μακάμπι Χάιφα ξεκίνησαν αρκετά επιθετικά το παιχνίδι, με τους “πράσινους” να έχουν στην αρχή την κατοχή και τους Ισραηλινούς να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Από μία τέτοια μάλιστα στο 8′, ο Νταβίντ πλάσαρε προ του Μπρινιόλι, αλλά δεν έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ίδιος παίκτης είχε και μία καλή στιγμή στο 14′, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει αυτή τη φορά, ενώ ο Παναθηναϊκός έφθασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 17′.

Από εκτέλεση φάουλ του Βιλένα, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Ισραηλινών.

Οι ευκαιρίες στο ματς συνεχίστηκαν, με τον Μπρινιόλι να βγάζει ένα τετ-α-τετ του Χαλαϊλί στο 20′ και τον Παναθηναϊκό να “απαντάει” στο 25′ με ένα μακρινό σουτ του Βιλένα που έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Χάιφα.

Ακόμη καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 34′ με τον Μαντσίνι να παίρνει αμαρκάριστος μία κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας της Χάιφα, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία ευκαιρία και σε σουτ του Χαλαϊλί στο 39′, αλλά και αυτό ήταν άστοχο, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε αρκετά, με την Μακάμπι Χάιφα να είναι πιο επιθετική και τον Παναθηναϊκό να “σφυροκοπείται” ανά διαστήμα, ενόσω ο ίδιος προσπαθούσε να βρει ένα γκολ στις αντεπιθέσεις.

Ο Μπρινιόλι ύψωσε όμως “τείχος” στην εστία του “τριφυλλιού” και με τρεις μεγάλες αποκρούσεις “κράτησε” το μηδέν στην εστία των φιλοξενούμενων.

Δύο σωτήριες επεμβάσεις είχε όμως και ο Σένκεφελντ για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, που ειδικά στο 63′ πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Νταβίντ και απέτρεψε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή για την εστία των “πρασίνων”.

Ο Παναθηναϊκός είχε από την πλευρά του, δύο καλές στιγμές στο φινάλε με σουτ του Παλάσιος από κοντά που κόντραρε στο 85′ και άστοχη κεφαλιά του Γέντβαϊ στις καθυστερήσεις, για να μείνει το 0-0 μέχρι τέλους.

Οι “πράσινοι” πήραν έτσι την ισοπαλία στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα και τον ένα βαθμό, για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου του Europa League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα

Μακάμπι Χάιφα (Μεσαγιέ Ντέγκου): Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνόντ, Σάμπια (68’ Πιερό), Καφουμάνα (68’ Μοαμέντ), Ζάμπερ, Χαλαϊλι (84’ Σίμπλι), Τσέρι, Νταβίντ (76’ Ρεφαέλοφ), Σουράνοβ (λ.τ. 46’ Τσέρι).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Χουάνκαρ (87’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης) – Αράο, Τσέριν (67’ Τζούρισιτς), Βιλένα- Μπερνάρ, Μαντσίνι (78’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ).

To άρθρο Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία με κορυφαίο τον Μπρινιόλι και πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0, Ισοπαλία, Μπρινιόλι, Europa League,makabi chaifa – panathinaikos 0-0, isopalia, brinioli, Europa League