Μαϊάμι: Κατεδαφίστηκε το τμήμα της πολυκατοικίας που έμενε όρθιο – Δείτε τη στιγμή της πτώσης

07:51 5/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι εικόνες σοκάρουν: άνθρωποι με κεριά στα χέρια, κοιτούν τη στιγμή που κατεδαφίζεται το κομμάτι της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι που δεν είχε καταρρεύσει. Όλα έγιναν με ελεγχόμενη έκρηξη και υπό το φόβο το κομμάτι αυτό να πέσει πάνω στα συντρίμμια όπου οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Έχουν περάσει 10 μέρες από την κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στο Μαϊάμι. Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας (05.07.2021) οι αρχές κατεδάφισαν,

με ελεγχόμενη έκρηξη, το τμήμα του κτιρίου που απέμενε όρθιο, καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Έλσα, η οποία αναμένεται να αρχίσει να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων ανεστάλησαν το Σάββατο για την προετοιμασία της κατεδάφισης. Μέχρι σήμερα, ο απολογισμός από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι έχει φτάσει τους 24 νεκρούς, ενώ 121 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας) και καταγράφηκε, από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου 12 ορόφων, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου μέσα σε σύννεφο σκόνης. Είναι μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι αρχές φοβούνταν πως και το υπόλοιπο κτίριο θα έπεφτε, απειλώντας την ασφάλεια των σωστικών συνεργείων. Οι φόβοι αυτοί επιτάθηκαν καθώς πλησίαζε η τροπική καταιγίδα Έλσα.

Η έρευνα για να εντοπιστούν και να ανασυρθούν τα θύματα θα συνεχιστεί, παρότι οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Μαϊάμι: Κατεδαφίστηκε το τμήμα της πολυκατοικίας που έμενε όρθιο – Δείτε τη στιγμή της πτώσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα