Η φωτιά εκτείνεται στα Δερβενοχώρια – Μάχη να ανακοπεί η πορεία της προς τη Μάνδρα

07:04 18/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Tην ίδια ώρα τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Σαρωνίδα και Λουτράκι μαίνονται, εναέρια μέσα προσπαθούν να ανακόψουν την καταστροφική μανία της φωτιάς που σήμερα (18.7.2023) εκτείνεται στα Δερβενοχώρια, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της προς την Μάνδρα Αττικής.

Το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας είναι τεράστιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλλαν όλο το βράδυ μεγάλες προσπάθειες να μην πλησιάσει εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας στην περιοχή της Μάνδρας.

Το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται πολλά χιλιόμετρα

σε μια οριζόντια γραμμή, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι, όσο περνά η ώρα, οι άνεμοι δυναμώνουν.

Η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού. Η φωτιά πέρασε από την απέναντι κορυφογραμμή με κατεύθυνση προς τη Μαγούλα. Ευχή όλων είναι να μην επεκταθεί η πυρκαγιά. Όλα τα βουνά έχουν κυκλωθεί από τη φωτιά, ενώ ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν και μεγάλες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή του Νέου Κουβαρά, όπου ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά, επιχειρούν 3 ελικόπτερα. Στο Λουτράκι που καταγράφει πολλές καταστροφές, επιχειρούν 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Στα Δερβενοχωρια, όπου η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, το οποίο εκτιμάται πως είναι το χειρότερο, αυτήν την ώρα επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στον Κουβαρά επιχειρούν 3 ελικόπτερα και στην Καλλιθέα Λουτρακίου 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αρτοποιός: Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο

Το πιο δύσκολο μέτωπο της φωτιάς είναι στα Δερβενοχώρια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Εξήγησε πως υπάρχει ένα «πολύ ενεργό μέτωπο νοτίως του εργοστασίου του Τιτάνα που κάνει αναζωπυρώσεις».

Συμπλήρωσε πως υπήρξαν διάσπαρτες εστίες προς Αττική Οδό, το μέτωπο έχει μετακινηθεί νότια προς τη Μάνδρα, αλλά μακριά από τη Μάνδρα. Σημείωσε ότι η φωτιά καίει δασική έκταση, δεν έχει χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις, ούτε διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους, ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, όπου έγιναν 2 συλλήψεις, είναι οριοθετημένη. Στο Λουτράκι έγινε μεγάλη αναζωπύρωση στη διάρκεια της νύχτας, 1 χλμ. βορείως της εθνικής οδού προς το Άγιο Χαράλαμπο. Εκεί βρίσκεται το ενεργό μέτωπο.

Στην Ανατολική Αττική έχει «καντηλάκια», μικρές εστίες φωτιάς που μας απασχολούν, είπε ο κ. Αρτοποιός. Οι δυνάμεις κάνουν κατάσβεση, το ενεργό κομμάτι βρίσκεται απέναντι από το Πέτα. Κατέληξε, λέγοντας ότι αποτελούν μάστιγα τα ακαθάριστα οικόπεδα, που ενδεχομένως αποτελούν εστίες για πυρκαγιές, ωστόσο, αυτήν την ώρα προέχει το έργο της πυρόσβεσης.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα: 

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή των #Δερβενοχωρίων #Βοιωτίας πλησίον καναλιού #Μόρνου

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2023

To άρθρο Η φωτιά εκτείνεται στα Δερβενοχώρια – Μάχη να ανακοπεί η πορεία της προς τη Μάνδρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχη, Μάνδρα,machi, mandra