Αποκλείστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο - Ζήτησαν από τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα

13:08 22/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22.02.2023) στο Λονδίνο, με την Σκότλαντ Γιαρντ να αποκλείει την περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ και να εκκενώνει το κτίριο. 

Πληροφορίες σε βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αρχικά χτύπησε ο συναγερμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι βρετανικές Αρχές και να ενεργοποιηθεί

το πρωτόκολλο ασφαλείας. Οι Αρχές ζήτησαν από τους εργαζόμενους της πρεσβείας να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να σταθούν στο εσωτερικό των τοίχων του κτιρίου και στη συνέχεια να το εκκενώσουν. 

Κόσμος που βρίσκονταν κοντά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ δήλωσε στην SUN ότι άμεσα κατέφθασαν οπλισμένοι αστυνομικοί και ειδικά σκυλιά για να ερευνήσουν τον χώρο. 

Κάποιοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πρεσβείας ανέβασαν φωτογραφίες καθώς περίμεναν να βγουν από το κτήριο. 

Δείτε εικόνα: 

Reports of a security alert at U.S embassy in London as staff are evacuated and told to stay ‘far away from the windows’ #USembassy #London pic.twitter.com/7OgfbvPgIh

— ∼Marietta (@ThisIsMarietta) February 22, 2023

US Embassy in London on lockdown. pic.twitter.com/s73vVzW2CK

David Vance (@DVATW) February 22, 2023

Breaking News

The US Embassy in London is on lockdown & staff asked to stay “far away from the windows.” pic.twitter.com/JpxxQHycIc

David Atherton (@DaveAtherton20) February 22, 2023

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα οι βρετανικές Αρχές έκαναν λόγο για… λάθος συναγερμό και το περιστατικό έληξε, ενώ οι δυνάμεις της πλέον έχουν αποχωρήσει από το σημείο.  

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο σε ανάρτησής της στα social media αναφέρει πως η λειτουργία της έχει πλέον αποκατασταθεί. 

The US Embassy is back to normal business operations. Local authorities investigated and cleared a suspicious package outside the Embassy. Thanks to @metpoliceuk for your swift action, and thanks to all visitors for your cooperation and patience at this time.

— U.S. Embassy London (@USAinUK) February 22, 2023

Με πληροφορίες από SUN και Daily Mail 

To άρθρο Αποκλείστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο - Ζήτησαν από τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, Αποκλείστηκε, ΗΠΑ,londino, apokleistike, ipa