Λ.Οικονόμου στο newsit.gr για την Χρυσή Αυγή: «Έτοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ» – Σε λίγα λεπτά θα είναι στη φυλακή

17:21 13/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Η ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμη από καιρό να ανταπεξέλθει και σε αυτή την αποστολή, όπως άλλωστε είχε κάνει και το 2013 όταν μέσα σε 10 λεπτά είχαν συλληφθεί στην κυριολεξία στον ύπνο, οι σημερινοί καταδικασθέντες, όλοι τους βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το newsit.gr μίλησε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου, έναν άνθρωπο που ξέρει όσο λίγοι την

Αστυνομία, καθώς έφτασε στα υψηλότερα αξιώματα του Σώματος ως Αρχηγός, προερχόμενος από κεντρικές και μάχιμες Διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο newsit.gr διαβεβαίωσε πως η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα της επιτρέψουν να τελειώσει η ιστορία των συλλήψεων μέσα σε λίγα λεπτά.

Click4More Δίκη Χρυσής Αυγής: Βαριές ποινές και ποιοι θα μας βλέπουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ, τόσο πριν την δολοφονία, όσο και μετά του  Παύλου Φύσσα που ουσιαστικά αποτέλεσε και την ταφόπλακα για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Οικονόμου στο newsit.gr: «Με την απόδοση δικαιοσύνης για τις πράξεις και τη δράση της εγκληματικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής», κλείνει ένας σκοτεινός κύκλος πολιτικής για την Ελλάδα. Ο νεοναζισμός τόσο ξένος για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά πολύ περισσότερο για την Ελληνική ιστορία, με τους χιλιάδες εκτελεσθέντες από τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Γερμανική κατοχή, υπήρξε μία ύβρις, που δικαστικά τιμωρείται αυτές τις ημέρες, αλλά πολιτικά υπήρξε ετυμηγορία από τους Έλληνες πολίτες στις εκλογές του 2019.

Στο επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας, επίμονη και μεθοδική υπήρξε η έρευνα για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις των μελών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, τόσο πριν όσο και μετά τη δολοφονία Φύσσα. Η Ελληνική Αστυνομία υπηρετώντας τη Δημοκρατία και την έννομη τάξη συγκέντρωσε όλο το προανακριτικό υλικό που οδήγησε στην παραπομπή των κατηγορουμένων και την πολύκροτη δίκη. Είναι άδικο λοιπόν κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες να αφήνουν υπόνοιες για εκλεκτικές συγγένειες Αστυνομικών με πυρήνες της Χρυσής Αυγής στην παρούσα συγκυρία. Συνεχή είναι τα ερωτήματα για τον εντοπισμό και την μεταφορά των καταδικασμένων της Χρυσής Αυγής στις φυλακές, εφόσον ολοκληρωθεί η δίκη τους και αποφασισθεί η μη αναστολή των ποινών τους. Η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχει σχεδιασμός και συγκεκριμένες εντολές από την ηγεσία, ώστε όλοι οι καταδικασμένοι, για τους οποίους δεν θα προβλεφθεί αναστολή των ποινών τους, να οδηγηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα».

 Ήδη και σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμες και μάλιστα σε καίρια σημεία και περιοχές, ώστε όταν δοθεί το σήμα για τις συλλήψεις των καταδικασμένων πρώην βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης, να ενεργήσουν άμεσα και μέσα σε 10 λεπτά το πολύ οι καταδικασμένοι να βρεθούν με χειροπέδες στα χέρια και μεταφορά τους στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

 Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν 

 Όπως όλα δείχνουν αρχικά οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές του Ναζιστικού μορφώματος θα οδηγηθούν μάλλον στο Κορυδαλλό, όπως εκτιμάται πως θα είναι η απόφαση του Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Αρχικά λοιπόν αναμένεται να κρατηθούν στα κελιά που είχαν κρατηθεί και το 2013 στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς στις κανονικές πτέρυγες, μάλλον τα επεισόδια από ποινικούς και Αντιεξουσιαστές σε βάρος των χρυσαυγιτών θα είναι επαναλαμβανόμενα.

Από την στιγμή που θα βρεθούν στα κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, πλέον η αρμοδιότητα για τις μεταγωγές τους θα ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφασιστεί η μεταγωγή των περισσοτέρων εκ των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής και κυρίως των πρώην βουλευτών λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τους συσχετισμούς που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο μόρφωμα, όταν πια ο λαός τους έστειλε εκτός κοινοβουλίου.

Τα επικρατέστερα σωφρονιστικά καταστήματα για την «φιλοξενία» των Χρυσαυγιτών είναι αυτά του Δομοκού και του Μαλανδρίνου. Έτσι η ομάδα Μιχαλολιάκου θα μεταφερθεί σε ένα από τα δυο σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι πρώην βουλευτές που του έμειναν πιστοί στο νέο κόμμα που είχε δημιουργήσει, θα μεταχθούν σε έτερο κατάστημα.

Άλλωστε είναι γνωστό πως σ’ ενδεχόμενη συνάντηση του αρχηγού Μιχαλολιάκου και του πρώην πρωτοπαλίκαρου του Ηλία Κασιδιάρη μάλλον θα βγουν μαχαίρια, παρά τις φιλοφρονήσεις και τις ευχές για κουράγιο για τα χρόνια έκτισης της ποινής.

To άρθρο Λ.Οικονόμου στο newsit.gr για την Χρυσή Αυγή: «Έτοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ» – Σε λίγα λεπτά θα είναι στη φυλακή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα