Λίνα Μενδώνη: Μέσα στον Ιούλιο οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για τους τουρίστες

14:52 5/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Σύστημα με ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, που θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούλιο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ουρές των τουριστών, προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, η Λίνα Μενδώνη επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ουρές από τουρίστες που θέλουν να μπουν στην Ακρόπολη

και τόνισε ότι η επισκεψιμότητα στον Ιερό Βράχο έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το 2019 το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η ουρά σχηματίζεται στη νότια είσοδο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του σταθμού του Μετρό αλλά και ότι υπάρχει και μια άλλη ουρά μέσα στο αλσύλλιο της περιοχής, η οποία στη χειρότερη περίπτωση φτάνει μέχρι το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι αν δεν είχαν φτιαχτεί οι διαδρομές που υπάρχουν τώρα για τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να την επισκεφθεί κάποιος. Επισήμανε ότι η ουρά δεν φτάνει μέχρι την Αμαλίας και ότι πρόκειται για σύγχυση.

Άλλωστε, όπως είπε η Λίνα Μενδώνη, η η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου και δεν είναι το μόνο στο οποίο σχηματίζονται τεράστιες ουρές από επισκέπτες και τουρίστες.

To άρθρο Λίνα Μενδώνη: Μέσα στον Ιούλιο οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για τους τουρίστες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίνα Μενδώνη, Μέσα, Ιούλιο, Ακρόπολη,lina mendoni, mesa, ioulio, akropoli