Λαμία: Γεμάτη η ΜΕΘ Covid – Νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στο Πέτρινο

16:19 16/8/2021 - Πηγή: NewsIt

241 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (15/8) του ΕΟΔΥ, με τον αριθμό να αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει το «όριο» των 200 εδώ και μία εβδομάδα.

12 από αυτούς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, σε Λαμία και Χαλκίδα,

με την πληρότητα στο πρώτο να βρίσκεται στο 100%…

Στη ΜΕΘ κορονοϊού του ΓΝ Λαμίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται έξι άτομα ηλικίας 32 έως 66 ετών, πέντε γυναίκες και ένας άντρας. Η διάμεση ηλικία είναι τα 60 έτη σύμφωνα με το LamiaReport.

Την Παρασκευή υπήρξε μια ευχάριστη είδηση με μια 53χρονη από τη Φωκίδα να αρνητικοποιείται στον κορονοϊό και η υγεία της να βελτιώνεται σημαντικά. Θα παραμείνει όμως στη Γενική ΜΕΘ, καθώς μετά από παραμονή 27 ημερών στην Εντατική, χρειάζεται σταδιακή αποκατάσταση των δυνάμεων της. Η 53χρονη είχε εισαχθεί στην Εντατική στις 17 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την εισαγωγή στην ίδια Μονάδα της 32χρονης κόρης της.

Και για την 32χρονη τα νέα είναι ευχάριστα για την κατάσταση της υγείας της και όλοι αισιοδοξούν ότι σύντομα θα αφήσει κι εκείνη τη ΜΕΘ.

Ωστόσο οι ασθενείς παραμένουν έξι στη ΜΕΘ κορονοϊού, καθώς ανήμερα της Παναγίας χρειάστηκε να εισαχθεί σε αυτή 57χρονη που νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο. Ήδη στην Κλινική ήπιας νοσηλείας Covid, φτάσαμε στους 17 ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις είναι από περιστατικά που ήρθαν από τη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι από 45 ετών, ανεμβολίαστοι, αποτέλεσμα και της μεταδοτικότητας που παρουσιάζει η ασθένεια σε αυτές τις ηλικίες σε αυτό το 4ο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Ιουλίου.

Αναφορικά με το νοσοκομείο Χαλκίδας, εκτός από τους έξι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ κορονοϊού, είναι ακόμη 24 ασθενείς στην κλινική ήπιας νοσηλείας. Στη Χαλκίδα όμως καταγράφηκαν και δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδα (13/8) ενός 84χρονου και μίας 81χρονης με υποκείμενα νοσήματα. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι θάνατοι από κορονοϊό στο νοσοκομείο Χαλκίδας από τις 16 Ιουλίου.

To άρθρο Λαμία: Γεμάτη η ΜΕΘ Covid – Νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στο Πέτρινο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα