Κυβέρνηση: Να μας εμπιστευτούν οι νησιώτες για τις κλειστές δομές

15:23 25/2/2020 - Πηγή: NewsIt

«Ο διάλογος δεν μπορεί να διαιωνίζεται ούτε ν’ αποτελεί άλλοθι αδράνειας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας για το μεταναστευτικό και την κατασκευή των κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει άλλη οδός παρά μόνον η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι απαραίτητο να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν κατασκευαστούν και λειτουργήσουν τα κλειστά κέντρα, τα οποία – όπως είπε – θα είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Αναφερόμενος δε

σε κάποιους από τους λόγους, επισήμανε πως θα περιοριστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας διότι δεν θα βγαίνει καθένας όποτε θέλει, αλλά μόνο με άδεια. Επίσης, θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό, ενώ θα έχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες θα συμβάλλουν την πρόληψη ακόμη και κατά του κορονοϊού, ενώ οι σημερινές ανοιχτές δομές λειτουργούν ως υγειονομική βόμβα.

«Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές αρχές να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν», τόνισε ο κ. Πέτσας, υποστηρίζοντας πάντως ότι οι αντιδράσεις είναι μεν κατανοητές, αλλά δεν μπορούν να εκφεύγουν των ορίων. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις ρουκέτες και τις μολότοφ που βρέθηκαν στη Χίο, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζοντας μια παλιά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα («σημασία έχει η πλευρά απ’ όπου βρίσκεσαι όταν πέφτουν μολότοφ»).

To άρθρο Κυβέρνηση: Να μας εμπιστευτούν οι νησιώτες για τις κλειστές δομές δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα