Κυριάκος Μητσοτάκης κατά Χάρη Δούκα: Να δοθούν τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτους πολίτες, όχι σε συλλογικότητες

13:30 9/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Ας διαθέσει ο δήμαρχος της Αθήνας τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτους πολίτες, όχι σε συλλογικότητες, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην πρωτολογία του στη Βουλή πως «πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο». Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στα κλειστά ακίνητα λέγοντας: «Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας (σ.σ. Χάρη Δούκα). Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες».

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι’ αυτό έχασε».

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας είχε ερωτηθεί για τις καταλήψεις στα κτίρια, τονίζοντας πως «όπου δεν πρέπει να υπάρχουν καταλήψεις να τηρηθεί ο νόμος».

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις, ο ίδιος απάντησε: «Υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες να βρεθεί χώρος για έκφραση, για πολιτισμό και δραστηριότητες, και εδώ πρέπει και εγώ να δώσω μία ευκαιρία. Έχουμε αρκετά αναξιοποίητα κτίρια, να μπορέσω να δώσω μία ευκαιρία σε συλλόγους, σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν».

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά Χάρη Δούκα: Να δοθούν τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτους πολίτες, όχι σε συλλογικότητες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Χάρη Δούκα,kyriakos mitsotakis, chari douka