Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν υπάρχει ένας κλάδος όπου οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν πιστά την αλήθεια, αυτός είναι ο τουρισμός» - LIVE η ομιλία του

18:28 20/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση που πραγματοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού, με θέμα «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος ότι βλέπει στο κοινό που τον παρακολουθεί «πολλά χαμογελαστά πρόσωπα, αισιόδοξα πρόσωπα», τονίζοντας ότι «αν υπάρχει ένας κλάδος όπου οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν πιστά την αλήθεια, αυτός είναι ο τουρισμός».

«Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα στοιχεία αφορούν χειροπιαστά μεγέθη, μετρημένους επισκέπτες, καταγεγραμμένα

έσοδα, από την φιλοξενία τους στη χώρα μας», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι πράγματι με βάση τα δεδομένα φέτος «μπορούμε ανεπιφύλακτα να μιλάμε για επιτυχία και για τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού».

Παρακολουθήστε LIVE την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οι αφίξεις ως το τέλος της χρονιάς εκτιμούμε ότι θα φτάσουν στο 88% του αριθμού ρεκόρ του 2019 ενώ όμως οι εισπράξεις θα κινηθούν περίπου στα ίδια ίσως και λίγο υψηλότερα και έτσι από τα 15 δις που έχουν προβλεφθεί ως έσοδα για το 2022 θα προστεθούν τουλάχιστον 3 δισ. ακόμα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πόροι για την οικονομία, για τις επιχειρήσεις για την ίδια την κοινωνία. Ο τουρισμός δεν τροφοδοτεί μόνο τα δημόσια ταμεία μέσω της φορολογίας, ενισχύει ένα πολύ ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων -από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και αεροπορικές εταιρείες μέχρι πολλές μικρότερες επιχειρήσεις ενοικίασης καταλυμάτων- και ταυτόχρονα είναι αυτός που κινητοποιεί τις τοπικές αγορές σε όλα τα επίπεδα», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά για την εστίαση στην Αθήνα εδώ και πολλές δεκαετίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι «ο τουρισμός είναι πυροδότης ανάπτυξης», καθώς ο συγκεκριμένος τομέας συμβάλει σημαντικά στη μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος και στον κρίσιμο τομέα της απασχόλησης και στις επενδύσεις.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν υπάρχει ένας κλάδος όπου οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν πιστά την αλήθεια, αυτός είναι ο τουρισμός» - LIVE η ομιλία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, LIVE, Τουρισμού,kyriakos mitsotakis, LIVE, tourismou