Κύπελλο Ελλάδας: Επιστροφή στη δράση με το Καλαμάτα – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει

11:21 14/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Έπειτα από περίπου έναν μήνα, οι σύλλογοι της Super League 1 επιστρέφουν στη δράση, με τα πρώτα ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η 1η αγωνιστική της 6ης φάσης της διοργάνωσης διεξάγεται σε τρεις δόσεις, με το Καλαμάτα – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της ημέρας.

Το Κύπελλο Ελλάδας

μας… επαναφέρει σιγά σιγά στην εγχώρια πραγματικότητα, μιας και το Μουντιάλ 2022 ετοιμάζεται να ρίξει… αυλαία. Η φάση των “16” της διοργάνωσης ξεκινάει.

Το πιο δύσκολο, θεωρητικά, έργο από τις ομάδες της Super league 1 έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι», έπειτα από τη μίνι προετοιμασία στην Κύπρο, υποδέχονται τον Βόλο που θέλει να πάρει ρεβάνς για το βαρύ 5-1 με το οποίο ηττήθηκε στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι», που πήγαν στην Ισπανία εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή, φιλοξενούν τον Ατρόμητο.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμένεται -εύκολα ή δύσκολα- να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Η Ένωση αντιμετωπίζει την Κηφισιά, που έχει το απόλυτο στη Super League 2 με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο “δικέφαλος του Βορρά” πηγαίνει στην Καλαμάτα για να παίξει με τη φιλόδοξη «Μαύρη Θύελλα», στο πιο “δυνατό” ματς της ημέρας (14.12). Ο δε Άρης, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Θυμίζουμε ότι σε αυτήν τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Το πρόγραμμα των αγώνων των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

14:00 Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Αγίου Νικολάου 

15:00 Καλαμάτα – ΠΑΟΚ

18:00 Λαμία – Καλλιθέα

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

17:30 Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος

19:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθηνών

21:30 Κηφισιά – ΑΕΚ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

14:00 Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου

16:00 Λεβαδειακός – Άρης

To άρθρο Κύπελλο Ελλάδας: Επιστροφή στη δράση με το Καλαμάτα – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα