Κρήτη: Τα γυρίζει ο κτηνοτρόφος για την εκτέλεση του σκύλου του! Δίωξη και πρόστιμο 30.000 ευρώ

10:03 24/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί, ο κτηνοτρόφος από την Μεσαρά, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση με καραμπίνα αδέσποτου σκύλου. 

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε σε περιοχή του Δήμου Φαιστού και μετά την σχετική καταγγελία, η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για την σύλληψή του, με πρωτοφανή για ανάλογες περιπτώσεις σχολαστικότητα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε με περιπολικό για

νεκροτομή. Ο κτηνοτρόφος πάντως αν και προανακριτικά φέρεται να ομολόγησε προφορικά ότι πυροβόλησε τον σκύλο γιατί ενοχλούσε τα πρόβατά του, στην προανακριτική του κατάθεση αρνείται ότι εκείνος σκότωσε το άτυχο ζώο. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στην Κρήτη, μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων. Εκτός από την ποινική δίωξη, στον κτηνοτρόφο επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

To άρθρο Κρήτη: Τα γυρίζει ο κτηνοτρόφος για την εκτέλεση του σκύλου του! Δίωξη και πρόστιμο 30.000 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα