Κρήτη: Μέσα στην ταράτσα που θυμίζει πάρκο! “Έχω το ίδιο χόμπι από το 1973 μέχρι και σήμερα” (Φωτό)

11:24 3/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Μανώλης Βερόπουλος: Ένας άνθρωπος με καταγωγή από την Πάτρα, που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με ένα σπάνιο χόμπι, που έχει να κάνει με τα περιστέρια ράτσας “Βούτα”. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογενειά του, αφιερώνουν πολλές ώρες στα πτηνά, καθώς έχουν μετατρέψει την ταράτσα του σπιτιού τους, σε ένα πάρκο με σπάνια είδη περιστεριών.

“Τα περιστέρια βούτα τα συνάντησα σε ηλικία 13 χρόνων στο Αιγάλεω στην Αθήνα. Από το 1973 μέχρι και

σήμερα 2020 ασχολούμαι με το συγκεκριμένο είδος περιστερίου. Είναι περιστέρι που από πληροφορίες που έχω και από άλλους χομπίστες προήλθε από Έλληνες της Μικράς Ασίας, εγκαταστάθηκε στον Τύρναβο και από εκεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που έχουν πάει Έλληνες μετανάστες” τονίζει και συνεχίζει…

“Το περιστέρι “βούτα” έχει ένα χαρακτηριστικό. Είναι ήμερο, είναι πανέξυπνο πετάει σε μεγάλα ύψη με την εντολή του εκπαιδευτή εκτροφέα χάνεται μες στα σύννεφα. Το περιστέρι “βούτα” κλείνει τα φτερά και έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα 320 χιλιομέτρων την ώρα και πριν φτάσει στη βάση του, 20 μέτρα πριν, ανοίγει τα φτερά του και προσγειώνεται”.

Πηγή: vimakritis.gr

To άρθρο Κρήτη: Μέσα στην ταράτσα που θυμίζει πάρκο! “Έχω το ίδιο χόμπι από το 1973 μέχρι και σήμερα” (Φωτό) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα