Κρήτη: Αμετανόητοι οδηγοί στους δρόμους – Προβληματίζουν οι νέοι έλεγχοι και οι κλήσεις που κόπηκαν

10:16 5/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Κρήτη κατέχει τα περισσότερα χρόνια τη θλιβερή πρωτιά σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι συνεχείς και τα στοιχεία που προκύπτουν αποκαλυπτικά, της κατάστασης που επικρατεί…

Οι εκκλήσεις στους οδηγούς είναι αλλεπάλληλες στην Κρήτη, όμως ορισμένοι όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τροχαίας, δεν βάζουν μυαλό. Σε κάθε δράση

της αστυνομίας, σε κάθε έλεγχο, διαπιστώνονται παραβάσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με το όριο ταχύτητας. Ορισμένοι ξεπερνούν κατά πολύ τα προβλεπόμενα όρια και οδηγούν σε συνθήκες, που όπως φαίνεται είναι αδύνατον να διατηρήσουν τον έλεγχο σε περίπτωση ανάγκης. Αυτή τη φορά τα στοιχεία έχουν να κάνουν με μία και μόνο εβδομάδα.

Η υπερβολική ταχύτητα ήταν η συχνότερη παράβαση που βεβαιώθηκε στην Κρήτη από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 6.498 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.716 παραβάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής παραβάσεις: Υπερβολική ταχύτητα 443, μη χρήση προστατευτικού κράνους 140, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 79, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 52.

Επιπλέον κόπηκαν κλήσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου 62, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 13, αντικανονικό προσπέρασμα 19, αντικανονικοί ελιγμοί 31, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 44 και λοιπές παραβάσεις 959.

To άρθρο Κρήτη: Αμετανόητοι οδηγοί στους δρόμους – Προβληματίζουν οι νέοι έλεγχοι και οι κλήσεις που κόπηκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα