Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Κρανιδίου – Έχουν χαλαρώσει τα μέτρα

12:31 19/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο δήμαρχος Ερμιονίδας, αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων προστασίας που είχαν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι, ύστερα από τα 150 θετικά κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στις 21 Απριλίου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος σε ανακοίνωση του προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή εντοπισμού των κρουσμάτων και είχαν παραταθεί μέχρι τις 21 Μαΐου,

δεν εφαρμόζονται από τις 14 Μαΐου, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει ανακληθεί και έχει φύγει το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό των 10 ατόμων που είχε οριστεί και αποτελούνταν από 2 παθολόγους, 2 ακτινολόγους, 2 μικροβιολόγους και 4 νοσηλευτές.

Η σκηνή του ιατρείου που έχει στηθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας λειτουργεί μόνο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας Κρανιδίου, με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας να υπολειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Από τον χώρο φιλοξενίας μεταναστών έχει μειωθεί αισθητά και η αστυνομική δύναμη, που είχε αναλάβει την φύλαξη, με τους πρόσφυγες να συνεχίζουν να βγαίνουν ομαδικά έξω από το ξενοδοχείο.

Εκτός των άλλων σοβαρών επισημάνσεων ο δήμαρχος αναφέρεται και στα τεστ του κορονοϊού, όπου πέρα από εκείνα που είχαν γίνει στους 470 μετανάστες και είχαν φανερώσει τα 150 θετικά κρούσματα, έκτοτε δεν έχουν επαναληφθεί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανένας πλέον την εξέλιξη της νόσους μέσα στους χώρους του κέντρου φιλοξενίας.

Το έγγραφο έχει στην αρχική του σελίδα την ένδειξη “Εξαιρετικά επείγον” και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσταλεί στο δήμο καμία σχετική απάντηση.

 

To άρθρο Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Κρανιδίου – Έχουν χαλαρώσει τα μέτρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κραυγή, Κρανιδίου – Έχουν,kravgi, kranidiou – echoun