Κωτσόβολος: Έρχονται νέες επενδύσεις – Στα 654 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021

16:30 8/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Εντατικές επενδύσεις, με έμφαση στο δίκτυο καταστημάτων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και την επέκταση στην κυπριακή αγορά, πραγματοποίησε η Κωτσόβολος, το οικονομικό έτος 2020-21, που έληξε τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚωτσόβολοςDixons South East Europe στο πλαίσιο δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, οι συνολικές επενδύσεις κατά το προηγούμενο

οικονομικό έτος έφθασαν στα €13.2 εκ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 20,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα έκλεισαν στα €59.4 εκ.

Την επόμενη διετία οι επενδύσεις θα συνεχιστούν και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 26 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων αφορούν και στο άνοιγμα νέων καταστημάτων, σχεδιάζοντας τουλάχιστον ένα ακόμη για το προσεχές διάστημα, πιθανότατα σε κάποιο νησί, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Βασιλάκος μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Το οικονομικό έτος 2020 έως Απρίλιο 2021, ο κύκλος εργασιών της Κωτσόβολος έκλεισε στα €654 εκ., σημειώνοντας σημαντική αύξηση 13.1%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα €51.7 εκ., από €43.8 το προηγούμενο έτος και τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα €25.2 εκ., από €20.9 το 2020-2021, σημειώνοντας αύξηση 20,5%.

Το επενδυτικό πλάνο

Την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην κυπριακή αγορά με δύο υπερσύγχρονα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε μία υπερσύγχρονη υποδομή τηλεφωνικού κέντρου που εξυπηρετεί αποκλειστικά την Κυπριακή αγορά και το ηλεκτρονικό κατάστημα kotsovolos.cy.

Επιπλέον, η Κωτσόβολος ενίσχυσε περαιτέρω το πλάνο επενδύσεών της, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, δημιουργώντας μία από τις πρώτες Omnichannel πλατφόρμες λιανικής σε παγκόσμιο επίπεδο και εισάγοντας παράλληλα πολλές νέες καινοτόμες λύσεις που ενδυναμώνουν συνεχώς την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών και την ανταγωνιστική θέση της αλυσίδας.  Επιπλέον, η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις της στην εφοδιαστική της αλυσίδα εισάγοντας αυτοματισμούς επόμενης γενιάς, με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών της και την αύξηση της παραγωγικότητάς της.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκος: «Σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο και με ξεκάθαρο στόχο τη συνεχή προσαρμογή μας στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας αλλά και της αγοράς, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μία ακόμα επιτυχημένη οικονομική χρήση». Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στην ευελιξία του ομίλου, με την οποία οι άνθρωποί της Κωτσόβολος σχεδιάζουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες κάνοντάς τα προσβάσιμα σε όλους, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις και στις συνεχείς επενδύσεις που στηρίζουν την αναπτυξιακή  στρατηγική του ομίλου.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι επενδύσεις είναι η απάντησή μας και σε αυτή τη δύσκολη «στροφή» και παράλληλα δίνουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία και τον Έλληνα καταναλωτή. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε δυναμικά και προάγουμε την καινοτομία σε κάθε μας πρωτοβουλία, αναπτύσσοντας ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο που υπόσχεται μία Καλύτερη ζωή για όλους».

To άρθρο Κωτσόβολος: Έρχονται νέες επενδύσεις – Στα 654 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα