Κώστας Καραμανλής: Διανύουμε μέρες που μας γυρίζουν πίσω σε ένα σκοτεινό παρελθόν – Live η ομιλία σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

20:17 1/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Κατάμεστη είναι η αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής στην ομιλία που πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».

Ο κ. Καραμανλής αφού ευχαρίστησε αρχικά την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και εξήρε τη δράση της τόνισε χαρακτηριστικά πως «διανύουμε μέρες που μας γυρίζουν πίσω σε ένα σκοτεινό παρελθόν. Ένα παρελθόν που ήταν κοινή πεποίθηση πως είχαμε αφήσει πίσω μας. Ένα παρελθόν

που η δική μας γενιά δεν έζησε και που ελπίζαμε ότι δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Προφανώς και δεν ήταν ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος. Οξείες διαφορές, γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, σφαίρες επιρροής ήταν γνώριμα φαινόμενα. Ακόμα και συγκρούσεις. Οι ανώφελοι και αδιέξοδοι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, η δήθεν Αραβική Άνοιξη και λίγο νωρίτερα οι εμφύλιοι πόλεμοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία το αποδεικνύουν.

Όμως πόλεμος ευρείας κλίμακας σε ευρωπαϊκό έδαφος, δίπλα στην καρδιά της Ευρώπης, θα έπρεπε να είναι αδιανόητος στον 21ο αιώνα. Ειδικά στην Ευρώπη που έχει μακρά και πολύ οδυνηρή εμπειρία πολέμων. Και όμως το αδιανόητο συμβαίνει.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πράξη παράνομη, απαράδεκτη και καταδικαστέα. Όχι μόνο διότι προσβάλλει βάναυσα κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου. Αλλά και διότι καμιά επιχειρηματολογία, βάσιμη ή όχι, δεν δικαιολογεί την προσφυγή στην βία, τις καταστροφές και την αιματοχυσία, ιδίως μάλιστα εις βάρος αμάχων και αθώων».

Το παρών στην εκδήλωση δίνουν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Θάνος Πλεύρης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κωστής Χατζηδάκης και άλλοι.

Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και άλλοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, πολλοί βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

To άρθρο Κώστας Καραμανλής: Διανύουμε μέρες που μας γυρίζουν πίσω σε ένα σκοτεινό παρελθόν – Live η ομιλία σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κώστας Καραμανλής, Διανύουμε, – Live, Μέγαρο Μουσικής,kostas karamanlis, dianyoume, – Live, megaro mousikis