Κορυδαλλός: «Έδεναν τους ηλικιωμένους στα καλοριφέρ» λέει στο newsit.gr πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο - κολαστήριο

11:05 13/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα γύρω από τα όσα βίωναν οι 41 ηλικιωμένοι που «φιλοξενούνταν» σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό.  Μετά από καταγγελίες, ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έσπασαν τα λουκέτα μπήκαν μέσα και αντίκρισαν ανθρώπους να βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης, παραμελημένους, αφυδατωμένους, λιποβαρείς, ακόμα και με ψώρα.

Για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό, αλλά και τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι, μίλησε στο newsit.gr

πρώην εργαζόμενη. Αναφέρει μάλιστα ότι απευθύνθηκε και στον ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι μετά τα όσα του κατήγγειλε.  

«Έδεναν τους ηλικιωμένους στα καλοριφέρ και τα κρεβάτια» λέει, μιλώντας στο newsit.gr, πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου-κολαστηρίου στον Κορυδαλλό , η οποία παρ’ ότι εργάστηκε λίγους μήνες στη δομή, διαπίστωσε ότι οι τρόφιμοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Θέμα χρόνου η μεταφορά των ηλικιωμένων σε άλλες δομές

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό που έζησε. «Δεν υπήρχε ιατρική, ούτε νοσηλευτική περίθαλψη. Υπήρχαν κλινοστατικοί περιορισμοί, έδεναν τους ασθενείς στα κρεβάτια και στα καλοριφέρ και είχα δει επιθετικές συμπεριφορές του ίδιου ιδιοκτήτη και του προσωπικού προς τους τρόφιμους».

Η ίδια, όπως τονίζει, απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη και κατήγγειλε τα περιστατικά που έβλεπε καθημερινά. Ωστόσο, όπως μας αναφέρει «προφανώς και δεν έγινε τίποτα. Όταν έκανα την καταγγελία στην ίδια τη δομή, ο ιδιοκτήτης δεν μου είπε τίποτα και συμπεριφέρθηκε σαν να μην έγινε ποτέ το οτιδήποτε».

Η καταγγελία της πρώην εργαζομένης που είχε δει πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έγινε λίγα χρόνια πριν αποφασιστεί η ανάκληση της άδειας της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων, και το μόνο που ελπίζει πλέον, όπως εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr, είναι «να μιλήσουν κι άλλα άτομα για το τι γινόταν εκεί μέσα».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

To άρθρο Κορυδαλλός: «Έδεναν τους ηλικιωμένους στα καλοριφέρ» λέει στο newsit.gr πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο - κολαστήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα