Κορονοϊός: Τρομάζει τους επιστήμονες ο «εφιάλτης» του πέμπτου κύματος! Παλεύει να... οχυρωθεί η Ευρώπη

00:00 1/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Η νέα μετάλλαξη “Όμικρον” του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, με τις χώρες να ανακοινώνουν κρούσματα η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι στα μέσα του Δεκεμβρίου η επιστημονική κοινότητα θα έχει τα πρώτα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον και πλέον δεν θα βρίσκεται αντιμέτωπη με το… άγνωστο. Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ή προχωρούν σε lockdown,

κάνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν ή να κάνουν την τρίτη δόση.

Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας, όπου τα νοσοκομεία “ασφυκτιούν” από την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, καθώς οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνεχώς (σ.σ. 664 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 30 Νοεμβίου 2021), με τους ειδικούς να εκφράζουν ήδη τους φόβους τους για το πέμπτο κύμα, που θα πλήττει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Κινδυνεύουμε με ένα πέμπτο κύμα χειρότερο από το τέταρτο εάν δεν παρθούν μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Είναι πιθανό να έχει υπάρξει κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα και να μην το έχουμε ανιχνεύσει. Είναι πολύ δύσκολο να μην έρθει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο στέλεχος», τόνισε από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 που μένουν ανεμβολίαστοι

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης (30.11.2021), ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους πολίτες άνω των 60 ετών και τους δίνει περιθώριο να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Αφού θα γίνεται η διασταύρωση θα επιβάλλεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ. Τα χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα πηγαίνουν όπως είπε ο πρωθυπουργός σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα χρηματοδοτείται το ΕΣΥ.

Click4more: Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα έφεραν τριπλασιασμό των ραντεβού για εμβολιασμό στους άνω των 60

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τον βασάνισε πολύ αυτή η απόφαση αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν οι ίδιοι και η κοινωνία. «Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι», υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

To άρθρο Κορονοϊός: Τρομάζει τους επιστήμονες ο «εφιάλτης» του πέμπτου κύματος! Παλεύει να... οχυρωθεί η Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Τρομάζει, Παλεύει, Ευρώπη,koronoios, tromazei, palevei, evropi