Κορονοϊός: “Θέατρο πανδημικής ασφάλειας” οι μετρήσεις με θερμόμετρο στο κοινό, ίσως και να αυξάνουν τον κίνδυνο!

11:30 24/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Οι έλεγχοι με θερμόμετρο για την COVID-19 δεν είναι απλώς ανακριβείς και δεν βοηθούν, αλλά δημιουργούν στους ανθρώπους μια ψευδαίσθηση ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτή είναι η άποψη κάποιων ειδικών στις ΗΠΑ, σχετικά με τις μεθόδους που πρέπει το (κάθε) κράτος να εφαρμόζει, για να περιορίσει τη διασπορά του ιού SARS-CoV-2 (νέος κορονοϊός).

Η θερμοκρασία ενός ατόμου, ακόμη και όταν λαμβάνεται με ακρίβεια, δεν είναι πάντα ένδειξη πρώιμης λοίμωξης από κορονοϊό και συχνά δεν μπορεί καν να δείξει αν κάποιος

είναι άρρωστος, ακόμα και όταν βρίσκεται στο πιο μεταδοτικό στάδιο της νόσου προς τους άλλους γύρω του.

Οι δημόσιες μετρήσεις με θερμόμετρο σε μέρη όπου θέλουμε αυστηρό έλεγχο του κοινού για τυχόν ασθενείς με COVID-19 είναι ένα επικίνδυνο “θέατρο πανδημικής ασφάλειας”, που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συνεχίσουν την ζωή τους με τον ψευδή εφησυχασμό ότι δεν έχουν τίποτα, κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί απλά με το αν έχουν εκδηλώσει πυρετό ακόμα ή όχι.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός: “Θέατρο πανδημικής ασφάλειας” οι μετρήσεις με θερμόμετρο στο κοινό, ίσως και να αυξάνουν τον κίνδυνο! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα