Κορονοϊός: Τα επόμενα βήματα για χαλάρωση μέτρων – Πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα

21:58 13/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Τα επόμενα βήματα της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία κατά του κορονοϊού φαίνεται πως θα συζητηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (16.2.2022) στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού φαίνεται πως θα αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους, με την κατάργηση κάποιων περιορισμών σε εστίαση, διασκέδαση αλλά και στα γήπεδα. Μάλιστα, εξετάζεται η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τις απόκριες, η επιτροπή φαίνεται να κλίνει υπέρ των καρναβαλικών

εκδηλώσεων, όχι όμως και των παρελάσεων, ωστόσο το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί.

Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται:

Σε εστίαση και διασκέδαση επιστρέφουν οι όρθιοι.Καρναβάλι: Ναι σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι σε παρελάσεις. Το πρωτόκολλο θα συζητηθεί.Γήπεδα: Εξαιρέσεις κατά περιπτώσεις – Αυξήσεις στην πληρότηταΕμβολιασμένοι: Προς πλήρη άρση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ενθαρρυντικά τα σημερινά νούμερα – Κάτω από 500 οι διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ στην Ελλάδα είναι 10.853, με τους θανάτους να ανέρχονται σε 72 ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν στους 499.  

Στην Αττική καταγράφηκαν 2.944 μολύνσεις και στην Θεσσαλονίκη 1.269. Ωστόσο, υψηλά ήταν τα κρούσματα σε Αχαΐα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα, Μεσσηνία και Χανιά.

To άρθρο Κορονοϊός: Τα επόμενα βήματα για χαλάρωση μέτρων – Πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα