Κορονοϊός: Συγκλονισμένη η Αίγυπτος με τους θανάτους δύο γιατρών

17:15 1/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο ιατρικός κόσμος της Αιγύπτου θρηνεί δύο γιατρούς του που ήδη χάθηκαν προσφέροντας τελικά και τη ζωή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο ένας, που πέθανε στην Αίγυπτο, είναι ο 50χρονος γιατρός κλινικής παθολογίας, Άχμεντ Ελ Λέουα, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή, προκαλώντας τη συγκίνηση των συναδέλφων του, αλλά και της κοινής γνώμης για το χαμό του.

Ο δεύτερος γιατρός πέθανε από τον φονικό ιό εν ώρα καθήκοντος,

σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου τα τελευταία 20 χρόνια βρισκόταν και εργαζόταν. Πρόκειται για τον 60χρονο Άσραφ Άμπντου.

Επίδομα 125 εκατομμυρίων ευρώ

Στο μεταξύ, με απόφαση του Αιγύπτιου προέδρου, Αμντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, θα διατεθεί το ποσό των 2,25 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ) σε όλο το προσωπικό του τομέα της υγείας στη χώρα, που αγωνίζεται για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και περιθάλπει τους ασθενείς από τον ιό.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι επαίνεσε τις προσπάθειες των γιατρών και όλου του προσωπικού στον τομέα της υγείας και εξέδωσε επίσης μια οδηγία για την ίδρυση ενός ταμείου κινδύνου για τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στον ιατρικό τομέα.

 

To άρθρο Κορονοϊός: Συγκλονισμένη η Αίγυπτος με τους θανάτους δύο γιατρών δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα