Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Τζαστίν Τριντό – «Νιώθω καλά»

20:51 27/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε σήμερα ότι ήρθε σε επαφή με άνθρωπο μολυσμένο με τον νέο κορονοϊό και θα παραμείνει σε απομόνωση για 5 ημέρες, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν στο Οντάριο για τα εμβολιασμένα άτομα.

«Χθες το βράδυ έμαθα ότι εκτέθηκα στην Covid-19. Το αποτέλεσμα του rapid test μου ήταν αρνητικό», είπε στο Twitter. «Νιώθω καλά και θα εργαστώ από το σπίτι», πρόσθεσε.

lang="en" dir="ltr">Last night, I learned that I have been exposed to COVID-19. My rapid test result was negative. I am following @OttawaHealth rules and isolating for five days. I feel fine and will be working from home. Stay safe, everyone – and please get vaccinated.

Justin Trudeau (@JustinTrudeau) January 27, 2022

Ως εκ τούτου, δεν θα έχει φυσική παρουσία όταν επαναληφθούν οι συνεδριάσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι 50 ετών και έλαβε την τρίτη του δόση κατά της Covid-19 στις αρχές Ιανουαρίου, κάλεσε για άλλη μια φορά τους Καναδούς να εμβολιαστούν.

Τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας, ο Τριντό χρειάστηκε να τεθεί σε απομόνωση για 14 ημέρες μετά τη μόλυνση της συζύγου του, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό κατά την επιστροφή της από ταξίδι της στο Λονδίνο.

Ο Καναδάς καταγράφει πτώση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, μετά από ένα σημαντικό κύμα που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον.

Στο Οντάριο, όπου διαμένει ο Καναδός πρωθυπουργός, η περίοδος καραντίνας για τους ανεμβολίαστους είναι 10 ημέρες.

Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς τη Δευτέρα, με την επαναλειτουργία εστιατορίων, μπαρ, χώρων αθλητισμού, κινηματογράφων.

Συνολικά, ο Καναδάς έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια κρούσματα και 33.192 θανάτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Τζαστίν Τριντό – «Νιώθω καλά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > NewsIt
Κορονοϊός, Τζαστίν Τριντό – Νιώθω,koronoios, tzastin trinto – niotho