Κορονοϊός: Πως φτάσαμε στην πανδημία… Τα ψέματα, η αδιαφάνεια και η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των λαών

07:56 3/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Στην αδιαφάνεια, την υποτίμηση του προβλήματος, αλλά και στην έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των λαών αποδίδει την κρίση του κορονοϊού, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Η αδιαφάνεια και η απόκρυψη της μεγάλης διάστασης που είχε λάβει η επιδημία στην Κίνα, η ολιγωρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και η υποτίμηση του προβλήματος από τους ηγέτες των κρατών, αλλά και

τους επιστήμονες τους ίδιους, ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τον πλανήτη σ’ αυτή την πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Τα παραπάνω ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξή του ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο Live Media.

Κορονοϊός: Οι ευθύνες των Κινέζων

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Μόσιαλο, το αυταρχικό καθεστώς της Κίνας με την απόκρυψη του προβλήματος το οποίο ήταν γνωστό τους ίδιους τους Κινέζους από τις αρχές από του περασμένου Δεκεμβρίου, οδήγησε τον πλανήτη σε μια φοβερή τραγωδία:

“Ως εδώ φτάσαμε γιατί υπήρχε πλήρης αδιαφάνεια ενός αυταρχικού καθεστώτος στην Κίνα. Και δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε καθόλου αυτό το γεγονός”. 

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός: Πως φτάσαμε στην πανδημία… Τα ψέματα, η αδιαφάνεια και η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των λαών δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα