Κορονοϊός: Οξύμετρο και βιντεοκλήσεις, σημεία – κλειδιά στη διαχείριση των ασθενών στο σπίτι

22:31 12/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Πολλοί είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο σπίτι και σημεία κλειδιά για τη διαχείριση τους είναι η εφαρμογή του οξυμέτρου και η επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό μέσω εφαρμογών των smart phones.

Σε αυτό στάθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στο Πρακτορείο Fm.

Ο κ. Λουκίδης παραχωρεί τη συνέντευξη με αφορμή τις οδηγίες

για διαχείριση ασθενούς στο σπίτι, που συνέγραψαν πέντε Έλληνες πνευμονολόγοι της πρώτης γραμμής (Ιωάννης Τόμος, Κώστας Κωστίκας, Γιώργος Χειλάς, Πέτρος Μπακάκος και ο ίδιος) και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας «ERJ open».Οι πνευμονολόγοι, σύμφωνα με τον καθηγητή κατηγοριοποίησαν τη νόσο σε τρία στάδια κινδύνου: « Η ήπια ασθένεια του σταδίου 1 μπορεί να περιλαμβάνει άτομα65 ετών με ή χωρίς συνοδά νοσήματα. (Υποχρεωτικά ένα από τα δύο και όχι και τα δύο). Παραμένει ο κορεσμός>94%. Η σοβαρή νόσος από την άλλη αφορά άτομα >65 ετών, με συνοδά νοσήματα, συμπτώματα >7 μέρες και κορεσμό
Keywords
Τυχαία Θέματα