Κορονοϊός: Οι Ιάπωνες δωρίζουν πλαστικά αδιάβροχα στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις

23:18 15/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Έκκληση στους πολίτες της Οζάκα να δωρίσουν τα πλαστικά τους αδιάβροχα στα νοσοκομεία καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό που περιθάλπει τους ασθενείς της επιδημίας του κορονοϊού.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έθεσε τον Τόκιο και έξι άλλες περιοχές, ανάμεσά τους και η Οζάκα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 εξακολουθεί να αυξάνει και να φτάνει περίπου τα 8.200, με 166 θανάτους. 

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) είχαν καταγραφεί σχεδόν 900 κρούσματα στην Οζάκα και την γύρω

περιφέρεια, καθιστώντας τη τη δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή μετά το Τόκιο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προστατευτικές ποδιές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, η πόλη της Οζάκα ανήρτησε έκκληση στον επίσημο ιστότοπό της ζητώντας από τους πολίτες να δωρίσουν τα πλαστικά αδιάβροχά τους.

Φορούν σακούλες σκουπιδιών για προστασία 

Ο Ισίρο Ματσούι, δήμαρχος της Οζάκα, δήλωσε σε συγκέντρωση χθες Τρίτη ότι τα νοσοκομεία αρχίζουν να αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό.

«Κάποιοι μάλιστα φορούν σακούλες σκουπιδιών», είπε. «Καλούμε όσους έχουν αχρησιμοποίητα πλαστικά αδιάβροχα στο σπίτι τους, ή όσους ενδεχομένως έχουν απόθεμα, να επικοινωνήσουν μαζί μας».

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην Ιαπωνία προειδοποιεί εδώ και εβδομάδες ότι το σύστημα υγείας της χώρας ενδέχεται σύντομα να φτάσει στα όριά του, με νοσηλευτές να καταγγέλλουν ότι δεν είναι σίγουροι πως τα νοσοκομεία διαθέτουν επαρκή αποθέματα μέσων προστασίας, όπως μάσκες Ν95 και πλαστικές ποδιές. Κάποιοι στο Τόκιο δήλωσαν μάλιστα ότι τους ζητήθηκε να επαναχρησιμοποιούν τις μάσκες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτι συναντήθηκε με στελέχη της βιομηχανίας την προηγούμενη εβδομάδα και τους πίεσε να αυξήσουν την παραγωγή μασκών και ιατρικού εξοπλισμού.

Τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία

Εν μέσω ελλείψεων σε μάσκες, χρήστες του διαδικτύου καταγγέλλουν ότι έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τις επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες τις οποίες ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχε δεσμευθεί ότι θα στείλει σε όλα τα νοικοκυριά. Μια κίνηση που έχει προκαλέσει πολλά ειρωνικά σχόλια στο ίντερνετ.

Με το hashtag #ΔύοΜάσκες, μια αναφορά στον αριθμό των μασκών που διανέμονται σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως του αριθμού των ενοίκων, πολλοί χρήστες του Twitter δήλωσαν ότι οι μάσκες είναι πολύ μικρές για τους ενήλικες και κατήγγειλαν ότι αποτελούν σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων την ώρα που χρειάζονται άλλα πράγματα, όπως επιδόματα.

Ο Άμπε δέχεται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις να λάβει πιο τολμηρά μέτρα για να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας στους Ιάπωνες, με πολιτικούς του εταίρους να του ζητούν να δώσει επίδομα σε όλους τους πολίτες, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες.

«Μπορείς να πληρώσεις το νοίκι με αυτές; Ή τον λογαριασμό του νερού ή του ηλεκτρικού», διερωτήθηκε στο Twitter ένας χρήστης.

«Όποιος χαίρεται που λαμβάνει αυτές τις μάσκες, μάλλον δεν έχει άλλα προβλήματα», σχολίασε ένας άλλος.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ένα πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται επιδόματα 300.000 γεν (περίπου 2.500 ευρώ) στα νοικοκυριά το εισόδημα των οποίων πιστεύεται ότι έχει πληγεί λόγω του κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Οι Ιάπωνες δωρίζουν πλαστικά αδιάβροχα στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ιάπωνες,koronoios, iapones