Κορονοϊός: Μικρή άνοδος μετά την “ελεύθερη πτώση” των ευρωπαϊκών μετοχών

12:22 10/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκτησαν μέρος των χθεσινών απωλειών κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και οι εκτιμήσεις για περισσότερα μέτρα στήριξης περιόρισαν τις ανησυχίες για το οικονομικό πλήγμα από την επιδημία του κοροναϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 1,6% στις 10:08 ώρα Ελλάδας. Χθες ο δείκτης σημείωσε βουτιά 7%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πετρελαίου

κατέγραψε άνοδο 3,6% καθώς η τιμή του αργού ανέκαμψε από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, σημειώνοντας άνοδο 5%.

Χειρότερη μέρα από το 2008

Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα συναλλαγών από το 2008 και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση κατέγραψε η αμερικανική αγορά με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταρρέει και να χάνει περισσότερες από 2.000 μονάδες.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 2.013,76 μονάδων ή πτώση 7,79% κλείνοντας στις 23.851 μονάδες, έπειτα από μπαράζ ρευστοποιήσεων στους κλάδους της ενέργειας και των χρηματοπιστωτικών.

Αντίστοιχες πιέσεις δέχτηκαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον διευρυμένο S&P 500 να χάνει 7,6% και να βυθίζεται στις 2.746 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που ολοκλήρωσε τις 7.950 μονάδες με βουτιά 7,3%.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι συναλλαγές ανεστάλησαν προσωρινά για διάστημα 15 λεπτών, προκειμένου να σταθεροποιηθεί – όσο το δυνατόν – η κατάσταση.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο το πλέον ενδεικτικός σημείο αναφοράς της αμερικανικής αγοράς, ο δείκτης S&P 500 που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ, κατάγραψε μία από τις 10 χειρότερες ημερήσιες πτώσεις του.

To άρθρο Κορονοϊός: Μικρή άνοδος μετά την “ελεύθερη πτώση” των ευρωπαϊκών μετοχών δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Μικρή, “ελεύθερη ”,koronoios, mikri, “eleftheri ”