Κορονοϊός: Η Αργεντινή αναστέλλει πτήσεις από Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό

09:14 26/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις από τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Μεξικό, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση στη χώρα παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, καθώς φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι πτήσεις δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο, Σάββατο 27 Μαρτίου, και δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε θα ισχύει το παραπάνω μέτρο. 

Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων τεστ

και υποχρεωτικής απομόνωσης για τους επιβάτες πτήσεων που επιστρέφουν στην επικράτεια αεροπορικώς από διάφορες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι αναστολή εφαρμόζεται ήδη στις πτήσεις από τη Βρετανία.

Click4more: Κορονοϊός – Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Βραζιλία: 100.000 κρούσματα σε μια μέρα

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες το όριο των 55.000 νεκρών εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2 (146 και 8.238 αντίστοιχα σε 24 ώρες, 55.092 και 2.278.115 συνολικά).

Την κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες ανησυχεί ολοένα περισσότερο το χάος στη γειτονική Βραζιλία, όπου οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 300.000 και τα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 12,2 εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

To άρθρο Κορονοϊός: Η Αργεντινή αναστέλλει πτήσεις από Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα