Κορονοϊός: Γιατί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα

07:56 13/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Αχαρτογράφητος παραμένει ο νέος κορωναϊός και η εξάπλωσή του στη χώρα μας. Η πραγματική εικόνα της διασποράς -όπως και οι άνθρωποι που νοσούν- οι επιστήμονες γνωρίζουν (και δεν το κρύβουν) ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημα καταγεγραμμένο.
 
Ο κορωνοϊός μετρά στην Ελλάδα επισήμως 117 θετικά στον COVID-19 περιστατικά. Από αυτά τα 107 είναι γνωστής προέλευσης (επαφές ή από το εξωτερικό) και 10 άγνωστης (χωρίς συγκεκριμένη πηγή μόλυνσης). Όμως, αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι συμφωνούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νοσούντων από την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι πολλαπλάσιος.

Ο επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ομολόγησε ότι υπάρχει εξάπλωση της νόσου στον πληθυσμό κι ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες. Πολύ περισσότερα εικάζεται ότι είναι τα “αγνώστου προέλευσης” από τα 10 επιβεβαιωμένα “ορφανά” που εντοπίστηκαν κυρίως στην περιοχή της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνολικό αριθμό των 2.180 ελέγχων για τη νόσο COVID-19 που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον πληθυσμό (τα 680 τεστ έγιναν μόνο την περασμένη Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), βρέθηκαν μόλις 10 “ορφανά” περιστατικά χωρίς διαπιστωμένη πηγή μόλυνσης. Ο αριθμός, όμως, είναι σίγουρα μεγαλύτερος, λένε οι ειδικοί.

Δείτε τι αναφέρει σχετικά ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας για την εξάπλωση της νόσου στη χώρα, στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός: Γιατί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα