Κορoνοϊός: Για να αποκτήσει η Ελλάδα “ανοσία αγέλης” πρέπει να νοσήσουν 5 εκατ. Έλληνες, λένε οι επιδημιολόγοι

08:05 7/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Όσο εύκολα και γρήγορα μπήκαμε στα μέτρα της κοινωνικής απομόνωσης, τόσο δύσκολο είναι να επανέλθουμε. Το ομολογούν οι επιστήμονες, που προσπαθούν καθημερινά να βρουν τρόπο να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, χωρίς να καταστρέψουμε ό,τι χτίσαμε με τόση θυσία: το να είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο που καταφέραμε να συγκρατήσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το κόστος, όμως, για να αποκτήσουμε “ανοσία της αγέλης”, δηλαδή φυσικό “τείχος προστασίας” απέναντι στον ιό χωρίς βοήθεια από εμβόλιο, θα ήταν δυσανάλογα μεγάλο, καθώς θα χρειαζόταν να καταβάλλουμε βαρύ “φόρο” δεκάδων χιλιάδων

θανάτων.

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο iatropedia.gr, o αναπλ. Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Eργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής. 

“Στην περίπτωση φυσικής έκθεσης στον ιό SARS-CoV-2 που σχετίζεται με θνητότητα 0.5-2%, για την ανάπτυξη «ανοσίας αγέλης» στη χώρα μας θα πρέπει να προσβληθεί περίπου το 50% του πληθυσμού (5.000.000 άτομα) που θα επιφέρει 25.000 – 100.000 θανάτους. Τα προηγούμενα νούμερα καθιστούν σαφές ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί έχει εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο για τον πληθυσμό”, αναφέρει ο Καθηγητής Επιδημιολογίας.

Δείτε τη συνέντευξη στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορoνοϊός: Για να αποκτήσει η Ελλάδα “ανοσία αγέλης” πρέπει να νοσήσουν 5 εκατ. Έλληνες, λένε οι επιδημιολόγοι δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα