Κορονοϊός: “Εμβόλιο το 2021”, προβλέπει κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος

20:13 22/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο κορονοϊός δεν έχει αντίπαλο μέχρι να βγει το εμβόλιο. Ο Γερμανός λοιμωξιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν εκφράζει την ελπίδα ότι θα θα υπάρξει αντίδοτο μέσα στο 2021.

Τη στιγμή που ο κορονοϊός ετοιμάζεται για δεύτερο το κύμα του, ολόκληρη η στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας “βασίζεται στην εξεύρεση του εμβολίου”, τονίζει ο κορυφαίος Γερμανός επιστήμονας.

Η πίεση για την έγκριση ενός ή περισσότερων αποτελεσματικών εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι αυξημένη, καθώς είναι σε εξέλιξη το δεύτερο και πιθανώς σοβαρότερο κύμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην εφημερίδα του Βερολίνου “Tagesspiegel”, ο Κρίστιαν Ντρόστεν είπε ότι “τα πρώτα εμβόλια δεν θα είναι πιθανόν τέλεια. Μπορεί να μην επιδρούν με τόσο δραστικό τρόπο όπως θα το επιθυμούσαμε, αλλά τρέφω την ελπίδα ότι θα υπάρξει εμβόλιο κατά του Sars-CoV-2 το επόμενο έτος. Ολόκληρη η στρατηγική μας (για την αντιμετώπιση του κορονοϊού) βασίζεται σε αυτό”.

Όταν ρωτήθηκε για τις αμφιβολίες συναδέλφων του για το εάν θα υπάρξει ποτέ εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο διαπρεπής λοιμωξιολόγος απάντησε: “Θα ήθελα να ακούσω τους λόγους μιας τόσο θεμελιώδους αμφιβολίας. Σίγουρα δεν είναι εγγυημένο ότι θα μπορέσουμε να εμβολιαστούμε τον επόμενο χρόνο, αλλά η εκτίμησή μου είναι πιο θετική”, τόνισε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: “Εμβόλιο το 2021”, προβλέπει κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα