Κορονοϊός: Δεν εγκρίνουν μεταμόσχευση σε νεφροπαθή γιατί δεν εμβολιάζεται

14:39 9/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Νοσοκομείο στο Τορόντο του Καναδά αρνείται να εγκρίνει μεταμόσχευση σε νεφροπαθή επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού. Η ασθενής υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμα της να μην κάνει το εμβόλιο και καταγγέλλει πως η πολιτική του νοσοκομείου θα της κοστίσει την ζωή.

Η Λεϊλάνι Λουτάνι από τον Καναδά είναι στο τελικό στάδιο νεφροπάθειας και χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο του Τορόντο απέρριψε την μεταμόσχευση επειδή η ίδια αρνείται να εμβολιαστεί με σκευάσματα που – όπως λέει η ίδια – έχουν χρησιμοποιηθεί κύτταρα εμβρύων. 

«Έχει

εφαρμοστεί μια πολιτική για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, έναντι στο τι θα συμβεί αν δεν γίνει μια μεταμόσχευση. Αυτή η πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει 100% στο τέλος της ζωή μου», αναφέρει. Και προσθέτει: «Αυτό είναι η ζωή μου. Δεν έχει να κάνει με πολιτική. Έχει να κάνει με το τι έχει συμβεί με το επάγγελμα της συμπόνοιας, της φροντίδας, της γιατρειάς. Αισθάνομαι ότι αυτό έχει εξαφανιστεί».

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί εξηγούν ότι – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία – γνωρίζουν ότι ο κορονοϊός προκαλεί σοβαρή νόσηση σε μεταμοσχευμένους ασθενείς και τα εμβόλια είναι πάντα πιο αποτελεσματικά πριν από την μεταμόσχευση. Αυτός είναι και ο λόγος που της ζητούν να εμβολιαστεί πριν την μεταμόσχευση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

To άρθρο Κορονοϊός: Δεν εγκρίνουν μεταμόσχευση σε νεφροπαθή γιατί δεν εμβολιάζεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα