Κορονοϊός: Χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας η Αυστρία

07:33 25/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί ο κορονοϊός να δηλώνει παρών και στην Αυστρία, ήρθε ωστόσο η στιγμή να χαλαρώσουν και εκεί τα μέτρα προστασίας. Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σπεύδει να προειδοποιήσει πως στη χώρα “χρειαζόμαστε όμως ακόμα τη μάσκα”.

Τα μέτρα που είχαν ληφθεί για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός χαλαρώνουν για το καλοκαίρι

στη χώρα ανακοίνωσε η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων την Τετάρτη (24.06.2020). Η επόμενη χαλάρωση αφορά τις εκδηλώσεις και την εστίαση, στην οποία καταργείται από τις αρχές Ιουλίου η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους σερβιτόρους, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας πως αυτό συνιστά μια “σαφή διευκόλυνση της εργασίας“, καθώς η χρήση μάσκας είναι πλέον μόνο μια σύσταση χωρίς να αποτελεί υποχρέωση. Όμως, παρακαλώ μην πετάξετε τη μάσκα, θα την χρειαζόμαστε ακόμα“, σημείωσε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος, προσθέτοντας πως “ήταν πάντα ο στόχος μας, όταν οι μολύνσεις βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο να υπάρχει χαλάρωση, ωστόσο μπορεί να υπάρξει αύξηση παρά τους σημερινούς καλούς αριθμούς, και ας ελπίζουμε πως αυτό θα συμβεί μόνον σε τοπικό και περιορισμένο επίπεδο”.

Αυστρία – Κουρτς: “Μία σπίθα να μην εξελιχθεί σε πυρκαγιά”

Για τα διαγνωστικά τεστ και τις στρατηγικές των τεστ θα διατεθούν 390 εκατομμύρια ευρώ, “έτσι ώστε το υπουργείο Υγείας, μαζί με τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, να μπορούν να εξειδικεύσουν περαιτέρω τον περιορισμό και να μην υπάρξει κίνδυνος μία σπίθα να εξελιχθεί σε πυρκαγιά”, δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς. Σε σχέση με την έκδοση από την Αυστρία μερικής ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ο καγκελάριος επισήμανε πως “η γειτονική μας χώρα Γερμανία με την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έδειξε πόσο γρήγορα μπορεί να προκύψει μια άλλη δραματική κατάσταση“.

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ απηύθυνε έκκληση για “κοινή λογική”, διευκρινίζοντας πως ο κορονοϊός είναι εδώ και το καλοκαίρι πρέπει να αντιμετωπιστεί με “κοινή λογική”, προσθέτοντας πως και η ελευθερία χρειάζεται επίσης ευθύνη.

Περισσότερη προσωπική ευθύνη σημαίνει περισσότερη ευθύνη “από εμάς για εμάς και επομένως και ευθύνη για τους άλλους”, άρα “απολαύστε και προσέξτε”, συνόψισε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος.

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω χαλαρώσεις από την 1η Σεπτεμβρίου και για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα είναι δυνατή η συμμετοχή έως και 5.000 επισκεπτών σε κλειστό χώρο, όπως επίσης 10.000 σε ανοικτό χώρο, υπό την προϋπόθεση πως πέραν της συνέχισης μιας καλής εξέλιξης των αριθμών των κρουσμάτων, θα υπάρχει σχέδιο πρόληψης και παρακολούθησης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας η Αυστρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα