Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για την επιχείρηση «πειθώ» και καφές… 23 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

06:24 5/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Αγώνα δρόμου δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να πειστούν και οι πιο διστακτικοί για την ανάγκη εμβολιασμού.

Ο στόχος διττός: από τη μία η προστασία της δημόσιας υγείας – υπό τον κίνδυνο και νέου κύματος της πανδημίας λόγω των μεταλλάξεων – και από την άλλη να μη τεθεί σε νέους κινδύνους η οικονομία.

Μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού

Τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκστρατεία «πειθούς» ζητά ο Πρωθυπουργός.

Σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Δήμων και των Περιφερειών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους καλέσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να επικοινωνήσουν στους δημότες

τους πόσο σημαντικό είναι να κλείσουν άμεσα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους…

Δηλαδή να απευθυνθούν στους “free riders”, όπως τους αποκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Δηλαδή αυτούς, όπως εξήγησε για τον όρο που χρησιμοποίησε, που είναι καχύποπτοι και της λογικής: «δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ».

Είναι μια συνάντηση που έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όταν είχε απευθύνει έκκληση στους ιερείς να απευθυνθούν στο «δύσπιστο» ποίμνιο.

Αποκλείει νέο lockdown ο Μητσοτάκης

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη” διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του, κάνοντας σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους κινδύνους στην οικονομία.

click4more: Εβδομάδα αποφάσεων για τείχος ανοσίας και φρένο στη διασπορά

Υπό αυτό το πρίσμα και προκειμένου η οικονομία να μην ξανακλείσει, η κυβέρνηση προωθεί «την προσαρμογή της αγοράς σε αυτή την πραγματικότητα», όπως σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Οι επιχειρήσεις από τις 15 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως covid_free επιχειρήσεις, δηλαδή μόνο με εμβολιασμένους, άρα με ελάχιστους κινδύνους να κινδυνεύσουν να κλείσουν.

Καφές… 23 ευρώ

Θα υπάρχουν όμως και οι μεικτοί χώροι, οι οποίοι θα δέχονται ανεμβολίαστους. Ωστόσο οι μεικτές επιχειρήσεις θα έχουν αναγκαστικά μικρότερα ποσοστά πληρότητας, για τους δε πολίτες που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, το φαγητό ή το ποτό θα είναι «τσουχτερό», καθώς ο κάθε πελάτης θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό τεστ, με κόστος 60 και 20 ευρώ αντίστοιχα για τη διενέργεια τους. Έτσι ο καφές αντί για 3 θα κοστίζει… 23 ευρώ.

«Εάν η αγορά απαντήσει με το να είναι όλα τα καταστήματα καταστήματα εμβολιασμένων, θα έχεις φτάσεις στο ίδιο αποτέλεσμα, αλλά με έναν τρόπο που είναι συνταγματικά πιο στέρεος» δηλώνει ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας την απόφαση της κυβέρνησης.

Απάντηση και σε όσους ζητούν, από την κυβέρνηση να επιτρέψει τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους, δίνει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. «Θα ήταν βαθιά διχαστικό και οριακό συνταγματικά, καθώς ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και όχι υποχρεωτικός. Το να αποκλείεις έναν πολίτη από μια κοινωνική δραστηριότητα ενώ έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού έχει όνομα και λέγεται ρατσισμός» σημειώνει σε ανάρτηση του στο Facebook.

Γεωργιάδης στο Newsit.gr: «τελείωσε η οικονομική στήριξη»

«Δεν θα υπάρξει καμία οικονομική στήριξη από το χειμώνα. Τελειώνει» δηλώνει στο Newsit.gr ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι με τα εμβόλια έχει αρθεί η υποχρέωση του κράτους να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, προκειμένου να μείνουν ζωντανές, άρα σταματά να επιβαρύνει με νέα χρέη τις επόμενες γενιές, όπως σημείωσε.

Ικανοποίηση υπάρχει στην κυβέρνηση και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις με παροχή… “διευκολύνσεων” στους εργαζόμενους που επιλέγουν να εμβολιαστούν, συνδράμοντας στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών

To άρθρο Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για την επιχείρηση «πειθώ» και καφές… 23 ευρώ για τους ανεμβολίαστους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα