Κορονοϊός: 207 κρούσματα στην Αττική! Παράταση μέτρων στις πύλες εισόδου της χώρας

18:14 2/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα, Παρασκευή 02.10.2020, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που κάνουν οι αρμόδιες Αρχές για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Click4more: Συναγερμός σε 4 δήμους της Πέλλας για τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία – Κάνει εξαγωγές σε 85 χώρες!

Άλλωστε,

από την μία τα κρούσματα που είναι σταθερά αυξημένα το τελευταίο διάστημα (σ.σ. μόνο σήμερα καταγράφηκαν 460 νέες μολύνσεις) κι από την άλλη το γεγονός πως τα τελευταία μέτρα (σ.σ. συναθροίσεις έως 9 άτομα, 20 άτομα σε γάμους, κηδείες, βαφτίσεις κλπ, αναστολή λειτουργίας “κλειστών” σινεμά και χώρων θεάτρου) που ανακοινώθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου ισχύουν μέχρι την προσεχή Κυριακή, 04.10.2020, δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε επέκταση των μέτρων.

Μέχρι στιγμής, να υπενθυμίσουμε πως έχει ανακοινωθεί παράταση συγκεκριμένων μέτρων για την Αττική ως τις 31 Οκτωβρίου.

Ξανά “πρωταθλήτρια” στα κρούσματα η Αττική

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε πως στην Αττική εντοπίστηκαν 207 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη πέντε, ενώ δίπλα του βρίσκονται ο Νίκος Χαρδαλιάς και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Ο καθηγητής χτύπησε καμπανάκι για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική, τονίζοντας πως καταγράφονται συχνά περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

“Η μάσκα κι η κοινωνική απόσταση παραμένουν η ραχοκοκκαλιά της προστασίας μας”, τόνισε για ακόμη μια φορά ο κ. Μαγιορκίνης.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επανέλαβε την σημασία της τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στις πύλες εισόδου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

“Ακούω συνεχώς το ερώτημα αν θα πάρουμε νέα μέτρα, αλλά το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα ήδη επιβληθέντα. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα”, τόνισε και επανέλαβε το… καμπανάκι για τις ευπαθείς ομάδες.

Στην συνέχεια υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν στην Κύθνο:

Απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση εκτός των λαϊκών αγορών, οι οποίες θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Απαγορεύεται η συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Στην εστίαση επιτρέπονται έως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού (σ.σ. τότε το όριο είναι τα 6 άτομα).

Τέλος, υποχρεωτική και επιβεβλημένη είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανά την ενημέρωση

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο Κορονοϊός: 207 κρούσματα στην Αττική! Παράταση μέτρων στις πύλες εισόδου της χώρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα