Κορονοϊός: 12 νέα κρούσματα σε μια μέρα στη Βρετανία

19:42 1/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Ραγδαία αύξηση σημειώνει στην Βρετανία ο κορονοϊός, καθώς ο φονικός ιός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Δώδεκα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών με Covid-19 τους 34, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι τρεις από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είχαν στενή επαφή με ένα άλλο, γνωστό στις αρχές

κρούσμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο αρχίατρος Κρις Γουίτι. Άλλοι έξι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και άλλοι δύο στο Ιράν.

Ο δωδέκατος ασθενής δεν είχε ταξιδέψει σε περιοχές όπου υπάρχουν εστίες της επιδημίας και οι αρχές ερευνούν το πώς προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Τα τρία πρώτα κρούσματα στην Τσεχία είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία

Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας Άνταμ Βόιτεκ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν στη χώρα τα τρία πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας και οι τρεις ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα της ασθένειας. Είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Ο ιός έφτασε και στη Δομινικανή Δημοκρατία

Οι υγειονομικές αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα, σε έναν Ιταλό τουρίστα που βρισκόταν σε επίσκεψη στη χώρα.

Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο κοντά στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ραφαέλ Σάντσες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Άλλος ένας τουρίστας από τη Γαλλία παρακολουθείται στο νοσοκομείο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τον Covid-19.

Το Λούβρο παρέμεινε κλειστό σήμερα

Το Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, παρέμεινε κλειστό σήμερα, για όλη την ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι του επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η διεύθυνση.

“Το μουσείο του Λούβρου δεν μπορεί να ανοίξει σήμερα 1η Μαρτίου” εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η διεύθυνση, χωρίς να διευκρινίσει εάν το μουσείο θα ανοίξει αύριο Δευτέρα ή όχι.

Το δημοφιλές μουσείο δεν μπόρεσε να ανοίξει σήμερα το πρωί μετά τη συνέλευση των εργαζομένων του, οι οποίοι, ανήσυχοι για την επιδημία, ψήφισαν “σχεδόν ομόφωνα” υπέρ του δικαιώματος να αποχωρήσουν από την εργασία τους οι περίπου 300 υπάλληλοι που ήταν παρόντες, σύμφωνα με τον Κριστιάν Γκαλανί, μέλος του προσωπικού του Λούβρου.

«Το Λούβρο είναι ένας περιορισμένος χώρος, που υποδέχεται περισσότερους από 5000 επισκέπτες την ημέρα, επομένως υπάρχει μια πραγματική ανησυχία εκ μέρους των εργαζομένων» τόνισε ο Γκαλανί.

To άρθρο Κορονοϊός: 12 νέα κρούσματα σε μια μέρα στη Βρετανία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Βρετανία,koronoios, vretania