Κορονοϊός – Βρετανία: Η μετάλλαξη «Όμικρον» αυξάνει το επίπεδο συναγερμού

20:11 12/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Βρετανία ανέβασε το επίπεδο συναγερμού λόγω COVID-19 εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού, καθώς οι ιατρικές αρχές προειδοποίησαν πως οι νοσηλείες είναι πιθανόν να αυξηθούν απότομα το επόμενο διάστημα. 

Οι επικεφαλής ιατρικοί αξιωματούχοι στην Βρετανία συνέστησαν αύξηση στο επίπεδο συναγερμού 4 από το επίπεδο 3 μιας κλίμακας πέντε βαθμίδων, το οποίο σημαίνει πως εκτιμούν ότι η μετάδοση του κορονοϊού θα είναι υψηλή. Επίσης, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να

απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στις 22:00 ώρα Ελλάδας όπου θα αναφερθεί στην εκστρατεία για χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

«Πρώιμα στοιχεία δείχνουν πως η Όμικρον εξαπλώνεται πολύ ταχύτερα από τη Δέλτα και πως η προστασία των εμβολίων απέναντι στη συμπτωματική νόσο από την Όμικρον είναι μειωμένη», ανέφεραν οι ιατρικοί αξιωματούχοι σε μια κοινή ανακοίνωση. «Τα στοιχεία για τη σοβαρότητα θα καταστούν σαφέστερα τις ερχόμενες εβδομάδες όμως ήδη καταγράφονται νοσηλείες από την Όμικρον και αυτές είναι πιθανό να αυξηθούν γρήγορα», προσθέτουν.

«Αναμνηστικές δόσεις και των δύο εμβολίων -της Pfizer και της Moderna- αυξάνουν σημαντικά την ανοσοαπόκριση και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα αν και με κάποια μείωση σε σύγκριση με τη Δέλτα», ανέφεραν οι ιατρικοί αξιωματούχοι.

Νέα μέτρα

Τα παραπάνω προστίθενται σε νέα μέτρα που παρουσιάσθηκαν από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, μεταξύ των οποίων η επιστροφή στην τηλεργασία και η πρόσβαση σε ορισμένους χώρους μόνο με υγειονομικό πιστοποιητικό. Τα μέτρα αυτά θα τεθούν προς ψήφιση στους βουλευτές μεθαύριο, Τρίτη. Αναμένεται ότι θα υιοθετηθούν με τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» σαρώνει το Λονδίνο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των υγειονομικών αρχών στην Βρετανία, το ένα τρίτο των κρουσμάτων της Covid-19 που καταγράφονται στο Λονδίνο, ανήκουν στην μετάλλαξη «Όμικρον». 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το επίπεδο 5 -το ανώτατο επίπεδο συναγερμού- θα σήμαινε πως το σύστημα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών κινδυνεύει να πλημμυρίσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Κορονοϊός – Βρετανία: Η μετάλλαξη «Όμικρον» αυξάνει το επίπεδο συναγερμού  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα