Κορονοϊός: Στην μάχη κατά της πανδημίας η πριγκίπισσα Σοφία

21:25 17/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Έβγαλε το στέμμα και φόρεσε ιατρική μπλούζα, έτοιμη να συνδράμει στον αγώνα των νοσηλευτών ενάντια στον κορονοϊό, η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας.

Έπειτα από εκπαίδευση – εξπρές διάρκειας τριών ημερών, η πριγκίπισσα Σοφία ένωσε τις δυνάμεις της με το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το παλάτι στην Στοκχόλμη.

Η 35χρονη πριγκίπισσα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως βοηθός νοσηλευτή στο νοσοκομείο Sophiahemmet της σουηδικής πρωτεύουσας.

“Ως επίτιμη πρόεδρος του Sophiahemmet, θέλει

να προσφέρει τη βοήθειά της στην κρίση που μαστίζει τη Σουηδία” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαργκαρέτα Τόργκρεν, εκπρόσωπος Τύπου των ανακτόρων.

Η πριγκίπισσα Σοφία, η οποία εντάχθηκε στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας αφού παντρεύτηκε το 2015 τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ, παρακολούθησε για 72 ώρες εντατικά μαθήματα, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά της στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Τα μαθήματα αυτά αποτελούν μέρος πρωτοβουλίας που στοχεύει στο να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους στους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας και το προσωπικό καμπίνας των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν τεθεί σε τεχνική ανεργία λόγω της πανδημίας, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας της χώρας.

Η Σουηδία μετρά 13.216 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.400 θανάτους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Στην μάχη κατά της πανδημίας η πριγκίπισσα Σοφία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα