Κορωνοϊός – Ελλάδα: Προετοιμάζονται νοσοκομεία και κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

07:40 4/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Αυξάνει την ετοιμότητά της η Ελλάδα για την επόμενη φάση της διάδοσης της νόσου COVID-19, η οποία -εάν συμβεί- θα απαιτήσει νοσηλεία των βαρέως πασχόντων ασθενών σε νοσοκομείο ή σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
 
Όλοι εύχονται τα προληπτικά μέτρα τα οποία λαμβάνουν ήδη οι ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν στην πράξη. Ωστόσο η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για μια πιθανή υγειονομική κρίση από τη διασπορά της νόσου που προκαλεί ο κορωναϊός, η οποία μπορεί να συμβεί

– όπως και στο εξωτερικό – κυριολεκτικά “κάτω από τη μύτη μας”, όπως τόνισε σε δημοσιογραφική ενημέρωση, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας, κ. Τσιόδρα, σήμερα βρισκόμαστε τη φάση 1 της επιδημίας, όμως, λαμβάνουμε ήδη μέτρα για την επόμενη φάση. Η φάση 1 σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση μεταξύ των πολιτών, αλλά μόνο σποραδικά κρούσματα (όπως είναι οι 7 επιβεβαιωμένοι ασθενείς), τα οποία είναι κυρίως εισαγόμενα από πληττόμενες από τον κορωνοϊό χώρες.

Στη φάση που βρισκόμαστε τα μέτρα είναι: ο περιορισμός των κρουσμάτων σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ώστε να μην διασπαρεί ο ιός, αλλά και η απομόνωση στο σπίτι ανθρώπων που κρίνονται “ύποπτοι” φορείς ή ασθενείς του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα άρχισε, όμως να προετοιμάζεται για την εφαρμογή μέτρων της φάσης 2. Το σενάριο που υλοποιείται είναι αυτό που απαιτεί η αύξηση της μετάδοσης της νόσου στον πληθυσμό.

Δείτε ποια νοσοκομεία προετοιμάζονται για να υποδεχθούν περιστατικά του κορωνοϊού στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορωνοϊός – Ελλάδα: Προετοιμάζονται νοσοκομεία και κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα