Κορονοϊός – Αρκουμανέας: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες, προετοιμαζόμαστε για τρίτο κύμα

11:17 11/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Για τους τρεις μήνες που έρχονται και θα είναι πολύ δύσκολη όσον αφορά στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά και για τον εμβολιασμό μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Click4more Σύψας για άνοιγμα σχολείων: Μπορεί να ξανακλείσουν – Κάθε βδομάδα οι αποφάσεις

Χαρακτήρισε «αισιόδοξο μήνυμα ότι επιστρέφουμε σε κάποια κανονικότητα», το άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι μετά τα δημοτικά προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ανοίγει, υπάρχει το επιδημιολογικό ρίσκο, το οποίο παρατηρούν οι ειδικοί, ώστε να μην υπάρξει έξαρση.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι μέχρι και χτες (10.01.2021) είχαν εμβολιαστεί 44.000 συμπολίτες μας. Μέσα στον Ιανουάριο, είπε, η Ελλάδα θα παραλάβει 430.000 δόσεις εμβολίων και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη», εκτίμησε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παραλάβει η χώρα εμβόλια και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έκανε η Γερμανία, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια. Δε μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες».

  

Παράλληλα, για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται, τόνισε πως «όποιος εμβολιάζεται αυτόματα το σύστημα του δίνει το ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε 21 μέρες».

To άρθρο Κορονοϊός – Αρκουμανέας: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες, προετοιμαζόμαστε για τρίτο κύμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα