Κοντοζαμάνης στο Live News: «Πλημμελής εφαρμογή των μέτρων στις δύο κλινικές» (video)

00:18 24/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Στην έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή Live News για τον κορονοϊό, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, 23.04.2020, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, για τις δύο κλινικές στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

«Έχουμε δύο τοπικές επιδημίες, από ό,τι φαίνεται υπήρχε πλημμελής εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών. Ιχνηλατούνται

οι επαφές, και θα το δούμε αυτό. Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται από τις δύο περιπτώσεις είναι ότι επιπόλαιες συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν σε αναζωπυρώσεις», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

«Στην Κασταλία είναι σε διαδικασία διεξαγωγής ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, μέχρι τώρα είναι καλά τα πράγματα. Στο Περιστέρι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Είναι αυτά τα 29 κρούσματα. Δεν υπάρχουν άλλα», πρόσθεσε.

Click4more: Κλινική Ταξιάρχαι: Αποκαλύψεις «φωτιά» για τους νεκρούς από κορονοϊό

Αναφορικά με τους νεφροπαθείς της κλινικής του Περιστερίου, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «πράγματι είναι θέμα αυτό. Έχουμε φροντίσει να μεταφερθούν σε άλλες δομές για να συνεχίσουν την αιμοκάθαρσή τους. Θα ενημερωθούν. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα πάνε στο ΝΙΜΙΤΣ και τα ύποπτα θα πάνε είτε στο Αττικό είτε στον Ευαγγελισμό».

«Σίγουρα αυτές οι τοπικές επιδημίες επηρεάζουν την άρση. Το ότι θα αρθούν κάποια μέτρα δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει. Είμαστε στο τέλος της αρχής. Αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε αναζωπυρώσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Θα πρέπει ευλαβικά να τηρούμε τις οδηγίες που θα δοθούν για την άρση των μέτρων. Να είμαστε συνεπείς. Είναι κρίμα ό,τι έχουμε χτίσει να το γκρεμίσουμε», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

Δείτε όσα είπε ο κ. Κοντοζαμάνης για τις δύο κλινικές

Πηγή: Live News.

To άρθρο Κοντοζαμάνης στο Live News: «Πλημμελής εφαρμογή των μέτρων στις δύο κλινικές» (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα