Κοντοζαμάνης: Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας

19:13 28/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Σταδιακά και προσεκτικά επανέρχεται σε ομαλότερους ρυθμούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραμένοντας όμως σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση  για τον νέο κορονοϊό , όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το χώρο της Υγείας.

Το Σύστημα Υγείας άντεξε στην πίεση και βγαίνει “ενισχυμένο”, είπε.  Αυτή η ενίσχυση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού,

αύξηση των διαθέσιμων και λειτουργικών κλινών.  Είχαμε δύο στόχους κατά την έναρξη της πανδημίας, είπε. να περιορίσουμε την μετάδοση και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας για να ανταποκριθεί  στις νέες ανάγκες. “Τα καταφέραμε”, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και προέτρεψε τους πολίτες όπως οι συνήθειες ατομικής προστασίας  που αποκτήσαμε να μας γίνουν τρόπος ζωής.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφερόμενος στα μέτρα που θα υλοποιηθούν από τις 4 Μαΐου είπε ότι οι κανόνες που ισχύουν όπως η υγιεινή των χεριών και η αναπνευστική υγιεινή και η χρήση μάσκας όταν είμαστε σε κλειστό χώρο και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους.

Έχουμε δυο στόχους, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Ο ένας να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού και να επανέλθουμε στην λειτουργία προ κορονοϊού.

Τα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και πριν.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται μονάδες αποκλειστικά για τον κορονοϊό.

Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα υλικών για να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης των κρουσμάτων και προμηθευόμαστε απαραίτητα υλικά και αξιοποιούμε τις δωρεές.

To άρθρο Κοντοζαμάνης: Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα