Κωνσταντίνος Κατσίφας: Παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών – «Δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση»

22:28 11/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια παρακολουθεί στενά την υπόθεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενημερώνουν διπλωματικές πηγές.

Επισημαίνουν, πάντως, ότι δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο την ώρα που η εισαγγελία πρωτοδικών Αργυροκάστρου προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση.

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε νεκρός πριν από τρία χρόνια στο Βουλιαράτι, με δύο σφαίρες από καλάσνικοφ.

Οι συγγενείς του θύματος ζήτησαν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται

στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα των συγκεκριμένων ερευνών δείχνει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα.

Το σοβαρό περιστατικό έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ο 35χρονος είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τις Ειδικές Δυνάμεις RENEA, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σημειώνεται πάντως πως η οικογένεια του θύματος έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση των ισχυρισμών της εισαγγελίας.

To άρθρο Κωνσταντίνος Κατσίφας: Παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών – «Δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα