Κομοτηνή: Αστυνομική επιχείρηση στην Νομική για εκκένωση της κατάληψης – 18 προσαγωγές

18:20 5/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στην Νομική Σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκειμένου να σπάσει την κατάληψη των φοιτητών.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr αστυνομικοί των ΥΜΕΤ πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο campus της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και προσήγαγαν 18 φοιτητές. Στο σημείο επικράτησε ένταση καθώς φοιτητές διαμαρτύρονται.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία υποστηρίζει πως περίπου 400 φοιτητές

πήγαν να δώσουν εξετάσεις, ωστόσο εμποδίστηκαν από τους φοιτητές που ήταν εκεί, λέγοντάς τους ότι τελεί υπό κατάληψη.

Νωρίτερα ο Κοσμήτορας της Νομικής είχε ενημερώσει πως λόγω των καταλήψεων η εξεταστική θα γίνει διαδικτυακά.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Νομικής:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω κατάληψης του κτηρίου της Νομικής Σχολής από φοιτητές, αναστέλλεται η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου για το υπόλοιπό της. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολειπόμενα μαθήματα προς εξέταση.

Κομοτηνή 05.02.24

Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθ. Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης»

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

 

To άρθρο Κομοτηνή: Αστυνομική επιχείρηση στην Νομική για εκκένωση της κατάληψης – 18 προσαγωγές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Αστυνομική, Νομική, – 18,komotini, astynomiki, nomiki, – 18