«Κόφτης» στα πάρτι μετά τους… 950 σε καραντίνα

15:08 29/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Το σοκ που πέρασε όταν έμαθε ότι ύστερα από ένα πάρτι γενεθλίων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία 950 άτομα μπήκαν σε καραντίνα και 36 μολύνθηκαν από κορονοϊό, δεν θέλει να το ξαναπεράσει. Και η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να βάλει… κόφτη. 

Ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα (29.09.2020) η Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας, συντάχθηκε ένα σχέδιο ψηφίσματος, που έφτασε

στα χέρια του Reuters και αποκαλύψει τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα… πάρτι κορονοϊού.

Click4more Κορονο-πάρτι… μαμούθ! 950 σε καραντίνα! Μεταξύ τους μαθητές και καθηγητές

Σκοπός είναι να περιοριστούν εκείνοι που πηγαίνουν στα πάρτι, ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Βάσει μιας “στρατηγικής hot spot”, η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει τους περιορισμούς στον αριθμό παρευρισκομένων σε πάρτι στα 25 άτομα ιδιωτικά και στα 50 άτομα σε δημόσιους χώρους, όπου ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου ανέρχεται σε 35 ανά 100.000, όπως προκύπτει από το προσχέδιο.

Οι ισχύουσες απαγορεύσεις για την κατανάλωση αλκοόλ επίσης θα ενισχυθούν.

Αν ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου φθάσει τα 50 ανά 100.000, οι εορτασμοί σε ιδιωτικούς χώρους θα περιοριστούν στα δέκα άτομα και σε δημόσιους στα 25, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο.

Η Bild έγραψε ότι τα σχέδια της Μέρκελ συναντούν αντιρρήσεις από ορισμένους πρωθυπουργούς κρατιδίων, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτά.

Φόβοι για 19.000 κρούσματα τη μέρα!

Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία), αλλά η Μέρκελ ανακοίνωσε στα στελέχη του κόμματός της τη Δευτέρα ότι ο ρυθμός μόλυνσης πιθανόν να φθάσει τα 19.200 ημερησίως αν συνεχιστεί η παρούσα φάση, σύμφωνα με μια πηγή του CDU.

Σήμερα η Γερμανία κατέγραψε 2.089 νέα κρούσματα του κορονοϊού και 11 θανάτους από covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο «Κόφτης» στα πάρτι μετά τους… 950 σε καραντίνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα