Κλειστές Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών

14:33 23/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών κατά του προεδρικού διατάγματος.

Tο συντονιστικό της κατάληψης της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα,

ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται μπροστά στο REX.

Για αυτό τον λόγο, κλειστές είναι οι οδοί Πανεπιστήμιου και Ιπποκράτους, ενώ όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Ωστόσο είναι αρκετοί οι πολίτες που ταλαιπωρούνται καθώς διαπιστώνεται κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως στη λεωφόρο Συγγρού όπου τα οχήματα κινούνται σημειωτόν.

Οι καλλιτέχνες εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στην προτεινόμενη ΚΥΑ, την οποία το υπουργείο Πολιτισμού εμφανίζει ως λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 85, που εξισώνει τις σπουδές των καλλιτεχνών με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

To άρθρο Κλειστές Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα